SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ölmesini mi Bekliyorlar?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:19:35
A- A+ PAYLAŞ

İZMİR Adli Tıp Kurumu önünde toplanan bir grup, Ergenekon davasın 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesini istedi.

Eyleme katılan Hilmioğlu’nun kız kardeşi Hayat Soydan gözyaşlarına hakim olamadığı konuşmasında “Ağabeyim yıllardır cezaevinde, bu süre içinde hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi olan oğlu Emir Hilmioğlu’nu Ankara’daki trafik kazasında kaybetti. Ondan sonra hastalığı ağırlaştı. Eşi de rahatsız. Ağabeyimin ölmesini mi bekliyorlar” dedi. 

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURDU..

Bu arada 5 yıldır tutuklu olan kanser hastası Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, ‘uzun tutukluluk ve yaşam hakkının ihlali’ gerekçesiyle dün Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme dilekçeyi ivedilikle görüşecek.

ERGENEKON davası kapsamında yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan kanser hastası Fatih Hilmioğlu’na tahliye yolu açabilecek bireysel başvuru dilekçesi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) verildi. Hilmioğlu’nun, ‘uzun tutukluluk ve yaşam hakkının ihlali’ gerekçesiyle tahliyesinin talep edildiği dilekçenin, ‘ivedilikle’ görüşülerek karara varılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız