SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölmeztoprak: 'O Metin Bilgimiz Dışında'

A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekili Fuat Ölmeztoprak, kızının bürosundan basına gönderilen "Ölmeztoprak'a bakanlık isteniyor" başlıklı metnin, bilgileri dışında, kızının bürosunda olmadığı bir zamanda faksının kullanılarak basın kuruluşlarına gönderildiğini, ilgileri bulunmadığını açıkladı.

ÖLMEZTOPRAK'IN AÇIKLAMASI..
Ölmeztoprak, söz konusu metinle ilgili olarak TBMM'deki bürosundan şu yazılı açıklamayı gönderdi:

"07/08/2007 tarihinde (ÖLMEZTOPRAK'a BAKANLIK İSTENİYOR) başlıklı haber bizim bilgimiz dahilinde olmadan kızım İnanç Kara ÖLMEZTOPRAK'ın işyerinde olmadığı bir zamanda büro faksı kullanılarak metin siz değerli basın kuruluşlarına fakslanmıştır. Bu metin bizim ilgimiz ve bilgimiz dahilinde olmadığını bildirir, saygılar sunarım."

O METİN..
Malatya'daki basın kuruluşlarına, "Ölmeztoprak'a bakanlık isteniyor.." başlığıyla ulaştırılan bir metinde, AKP'den 2. kez milletvekili seçilen Fuat Ölmeztoprak'a bakanlık görevi verilmesi isteniyordu.

Basın kuruluşlarına 7 Ağustos Salı günü öğleden sonra fakslanan ve faks imzasında, Ölmeztoprak'ın avukat olan kızı İnanç Kara Ölmeztoprak'ın adı ve telefonunun bulunduğu metinle ilgili olarak, bahse konu telefon arandığında, metnin oradan çekildiği teyidi alındı. Telefona yanıt veren görevli, altında imza olmayan metnin, "Akçadağlı hemşehrileri, Malatyalılar" tarafından hazırlanmış olduğunu, ancak kendi bürolarından basına ulaştırıldığını söylemişlerdi.

Söz konusu metin şöyleydi:

“ÖLMEZTOPRAK’A BAKANLIK İSTENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 2.Kez Malatya milletvekili seçilen ve meclis çatısı altında Malatya’yı en iyi temsil eden Fuat Ölmeztoprak’ı; Malatya’lı hemşehrileri artık bakan koltuğunda görmek istiyorlar.

Hemşehrilerinin bir çoğu Devlet Bakanlığının verilmesini, bir çoğu da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı verilmesinden yana olduklarını, yine son kararı 60. Hükümet yetkililerinin vereceğini belirtiyorlar.

Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi mezunu olan Ölmeztoprak, bugüne kadar geçirdiği siyasi yaşamında evinin ve makamının kapısı sürekli insanlara açık olması 24 saat iletişimde olan yakın personelleri ve dava insanı olması ile bilinmekte ve hangi fikir, ideoloji ya da tarafta olursa olsun her kesimden insanı kucaklayan bakış açısı ile tanınmaktadır. Makam ve mevkilerin geçiciliğine inanan Ölmeztoprak yıllardır süregelen siyasi hayatını ‘’Halka hizmet Hakka hizmet’’ sloganıyla özdeşleştirmiştir. Sosyal, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde sadece Malatya’nın değil, bakış açısı itibarıyle 81 vilayetin sorunlarına eğilmiş ve göstermeye devam etmektedir.

Bu yoğun çalışma temposu ve hizmet sevdası içinde memleketini asla ihmal etmemiş, her ay en az bir defa yerel tüm sorunları yerinden görerek, çözüm çabası içine girmiştir.

Tüm bu hizmet ve icraatları şov anlayışından çok uzak bir biçimde ve görsel basından yer almayarak devam etmektedir. Bu anlayışta olan Ölmeztoprak’ın ikinci kez vekil seçilmesinin ardından, Malatya’lının yaşadığı yoğun coşku da bunun en güzel kanıtıdır.

Birçok hemşehrisi şu açıklamalara yer vermiştir; Malatya’nın sanayi ve ticarette büyük atılımlar gerçekleştirebilmesi için, bilgi birikimi yüksek, Meclis’te ağırlığı olan, icraatlarıyla gündeme gelen, vatandaşın sevip saydığı halkıyla iç içe ve barışık olan Hemşehrimiz merhum Turgut Özal gibi geniş bir vizyonu olan Ölmeztoprak’ı artık bakan olarak görmek istiyorlar. Tecrübe ve deneyimi yüksek milletvekilini, hemşehrileri beyefendiliği ve yaptığı hizmetlerle takdir ediyor. Yalnız bunlarla takdir toplamayıp, büyük oy potansiyeline sahip olduğunu, halkın menfaatini her şeyden üstün tuttuğunu, her kesimden vatandaşın sesine kulak verdiğini, en rahat gidip ulaşabildikleri vekil olduğu içinde bakanlık talebini Ölmeztoprak’tan yana kullanıyorlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız