SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ölü Kayısı''

A- A+ PAYLAŞ

Milliyet Gazetesi yazarlarından Melih Aşık, "Açık Pencere" köşesinde Cumartesi günü "Ölü Kayısı" başlığıyla yazdığı yazıda, CHP milletvekillerinin "Kayısıya Vefat İlanı"nı ele aldı ve yorumladı.

Aşık'ın yazısı şöyle:
...

"Ölü kayısı
'Acı kaybımız, Malatya'nın gözbebeği, ekmeği, suyu, taşının toprağının sebebi... Türkiye'ye 5 yılda bir milyar dolar kazandıran güçlü,
yiğit, tatlı dilli, güler yüzlü,
60 bin ailenin, 350 bin üreticinin babası KAYISI vefat etmiştir.
...Cenazesi 12 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00'te defnedilecektir."

Yukarıdaki ilan geçen gün Malatya'daki 6 yerel gazetede tam sayfa yayımlandı. İlanı verenler CHP Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç idi. Mevlüt Aslanoğlu anlattı:

- Kayısı 60 bin ailenin temel geçim kaynağıdır... Bu üründen her yıl Malatya'ya giren para 200 milyon dolardır. Önceki kış don hem fındığı, hem kayısıyı vurmuştu. Hükümet o yıl fındık için üreticiye 52 trilyon lira yardım yaparken, kayısıya beş kuruş vermedi. Aynı felaketi bu yıl da yaşadık ve ürünün yarısı yandı. Ama hükümetten yine hiçbir finansman desteği gelmedi. Bunu fırsat bilen tüccar, normalde 3 bin dolar olan ton fiyatını 1.000 - 1.200 dolara kadar düşürdü...
Üreticiyi öldürdü.
* * *
Kayısı ölmüş ama...
Pek ağlayan da yok... Başbakan Malatya'daydı geçen hafa sonu... Üreticiden pek bir tepki duymadık.
Erdoğan Şeker Fabrikası'nın arsasını Malatyalılara hediye ederek, yani Malatyalıların malını Malatyalılara vererek alkış bile aldı..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız