SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ölü Kuş'' Operasyonları..

A- A+ PAYLAŞ

"Kuş Gribi" hastalığının yurdun çeşitli bölgelerinde görülmeye başlanmasının ardından, Malatya'da da vatandaşların ve yetkili makamların "kanatlı hayvanlara" ilişkin duyarlılığı arttı. Valilik arkasındaki parktaki ağaçlarda "ölü karga"lar olduğu yolundaki ihbar üzerine, itfaiye ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmayla, dallardaki 3 karga ölüsünden 2'si, merdivenli araçlar kullanılarak indirilebilirken, "ulaşılamayacak" yerde bulunan bir karga leşi alınamadı.

"AĞAÇTA ÖLÜ KARGA VAR.."
3 kardeşin ölümüne yolaçan, birçok ilde de kanatlı hayvanlarda ve insanlarda görülen "Kuş Gribi" nedeniyle, Malatya'da da duyarlılık artarken, hafta sonunda Zabıta ekipleri tarafından, pazarda satılan canlı kanatlı hayvanlar toplanmıştı.

Vatandaşlar, özellikle "ölü" kanatlılar konusunda duyarlı davranırken, Valilik arkasındaki parktaki ağaçların üzerinde "ölü kuşlar" bulunduğu ihbarı itfaiyeyi ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi.

Ağaç üzerindeki ölü kuşların karga olduğu saptanırken, itfaiye ekipleri, kargaların bulunduğu dallara ulaşmakta güçlük çekince, motorlu testerelerle dalları budadılar. Maskeli ve eldivenli itfaiye görevlileri, 3 karga ölüsünden 2'sine ulaşıp, poşetlerle Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiler. Karga leşlerinin laboratuvarda inceleneceği öğrenildi.

"Ölü Karga Operasyonu" sırasında Valilik arkasındaki caddede uzun süre trafik aksarken, vatandaşlar da çalışmaları ilgiyle izlediler.

Operasyonu yapan İtfaiye görevlileri ise, salgının ardından vatandaşların, şüpheli gördükleri her kanatlı hayvan kaynağını itfaiyeye ihbar ettiğini ve sürekli ihbar aldıklarını belirtirken, itfaiyenin bu işle direkt ilgisinin olmadığını, öncelikle Tarım İl Müdürlüğü'ne konunun iletilmesi gerektiğini ifade ettiler.

"GEÇEN SENEDEN KALMA BUNLAR!.."
Bu arada, park görevlileri, karga ölülerinin uzun süredir dalda bulunduğunu, hastalıkla ilgisi olduğunu sanmadıklarını söylediler. Bir park görevlisi, "Bu karga ölüleri geçen seneden beri orada duruyor. Griple filan ilgisi yoktur." iddiasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız