SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ölüde Polis Diride Polis, Paraya Gelince Yok!."

0
Güncellendi - 2016-01-24 02:42:16
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, polislerin ek göstergesinin artırılmasını, maaşlarının düzeltilmesini, yaşam haklarının güvenceye alınmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğu ve Güneydoğu’dan gelen şehit haberlerini gündeme getirerek “Sıvasız evde yetişen, fakir fukara çocukları ölüyor. Şehit olan  polislerin, askerlerin sorumlusu AKP’dir. Üç yıldan beri tedbir alamıyorsun, kimi suçluyorsun? Ölen polis mi suçlu?”dedi. Ağbaba,  “Polisin kendisi fakir, anası fakir, babası fakir, bırakın çocukları da fakir olmasın. Ek gösterge 3600 olmalıdır” ifadelerini kullandı.

YARALI POLİSLERE GATA’DA  ZİYARET

Ağbaba, yaptığı konuşmada “Polislerin ek göstergesi mutlaka artırılmalıdır, maaşları mutlaka düzenlemelidir ancak her şeyden önce polislerin yaşam hakları güvence altına alınmalıdır. Geçtiğimiz hafta Çınar'da evlerinde yatarken bombalı araçla saldırıya uğrayan polis memurlarını bugün GATA’da ziyaret ettik. Öncelikle, bu saldırıyı yapanları şiddetle kınadığımı, lanetlediğimi ifade etmek istiyorum. Bugün, GATA'da yaralı polislerle ve aileleriyle görüştüm. Bunlardan birisi de Malatyalı bir polis memuru, ismi Cengiz Başaran. Sayın Bakan, maalesef Cengiz Başaran da ataması yapılmayan bir fizik öğretmeni. Atanamadığı için , polis oluyor ve eşi orada hayatını kaybediyor. Orada görüştüğüm yaralı polislerin  aileleri, AKP'nin üç yıl önce Meclisten gizleyerek, Kandil'le görüşerek, Öcalan’la  görüşerek başlatmış olduğu sözde barış süreci sırasında PKK'nın ilçelere, illere yığınak yaptıklarını söylüyor, bunları yetkililere ilettiklerini söylüyor ancak hiçbir tedbir alınmadığını da ifade ediyorlar. Devlet sadece izlemekle yetinmiş” dedi.

"MİT NE İŞ YAPIYOR?"

“Eskiden polis, asker dağda çatışmada ölüyordu, şimdi sokakta alışveriş yaparken, evde yatağında öldürülüyor” diyen Ağbaba, “7 Hazirandan bu yana 200'den fazla polis şehit oldu. Bingöl'de Emniyet Müdürü öldürüldü, failleri ortada yok. Yine, Suruç olayından sonra 2 polis memuru gece yarısı evinde alçakça katledildi, failleri ortada yok.Iğdır'da şehrin göbeğinde 13 tane gencecik fidan polis yola döşenen bombalar sonucu katledildi. Arkadaşlar, dikkatinizi çekiyorum, ana caddeden polis aracı geçerken bomba patladı, 13 tane gariban, fakir, yoksul çocuğu polis memuru öldürüldü. Bakın, hangi memlekette  sokağa su borusu döşersiniz herkesin haberi olur ama yola bomba döşeniyor Hükûmetin haberi yok.Yüzlerce polis, asker göz göre göre katledildi. Iğdır'da döşenen bu bombalardan MİT'in haberi var mı? MİT'in haberi yok. Çünkü MİT'in daha önemli işleri var. MİT, Twitter'dan, Facebook'tan Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilen 14 -15 yaşında veya Facebook'tan "beğen" butonuna basan gençleri takip ediyor. Maalesef, MİT bu görevleri yapacağına, yola bomba döşeyenleri arayacağına CHP'li milletvekillerini dinliyor.Hatta, seçim döneminde MİT, döşenen bombaları araştıracağına AKP adaylarının -geçmişte kol kola girdiğiniz- "paralelci" mi, değil mi, onu araştırıyor, MİT'in en önemli görevi maalesef bu oldu.”ifadelerini kullandı.

"SUÇLU SENSİN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Fakir fukara çocukları ölüyor, sıvasız evde yetişen çocuklar ölüyor. Ölen polislerin, askerlerin sorumlusu sizsiniz. Bu konuda tedbir almadınız, hâlâ her yerde kan akmaya devam ediyor.Ağır iş makineleriyle hendekler kazılıyor, "Haberim yok." diyor. Kimi suçluyorsun? Suçlu sensin. Suçlu sensin Ramazan Can, suçlu sensin; suçlu tedbir almayan Hükûmet. Üç yıldan beri tedbir alamıyorsun, kimi suçluyorsun? Ölen polis mi suçlu? Suçlu sensin, suçlu Hükûmet, suçlu sizsiniz değerli arkadaşlar.” Dedi.

"ÖLÜDE POLİS, DİRİDE POLİS, PARAYA GELİNCE ‘POLİSE YOK’ "

Ağbaba konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'nin her yanında oluk oluk kan akıyor. Başbakanın yanında bin tane polis, Cumhurbaşkanının yanında 2 bin polis, sayın bakanı yüzlerce polis koruyor, ölüde polis, diride polis; paraya geldi mi "Polise yok." Polisin kendisi fakir, anası fakir, babası fakir, bırakın çocukları da fakir olmasın. Bakın, eğer gösterge 3.000'de kalacaksa yapmayın. Polisler öyle diyor "3.000'de kalacaksa yapmayın." yapmayın arkadaşlar. Ne fark ediyor? Dilenciye para mı veriyorsunuz? Yapacaksanız 3.600 yapın, polis de biraz rahat etsin. Tekrar söylüyorum, eğer 3.000 yapmayacaksınız lütfen bunu yapmayın, polisleri kandırmayın. Polisi ölüme gönderirken iyi, paraya geldi mi yok. Maalesef, sadece para size çalışıyor, fakir fukara çocuklarına çalışmıyor. Lütfen, ek göstergeyi 3.600 yapın diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Sadece gerçekler (8 yıl önce)
    Sayın Vekilim AKP li vekillerde biliyor ancak bunlar diyorki nasıl olsa elimizin altındalar istedğimiz gibide kullanıp atıyoruz.Ne Müdürlerinin sesi çıkıyor nede amirlerinin.Çıksa ümmüklerini sıkırız.Bizimkilerde zaten korkak oturdukları yerden telsiz cambazlığı malum herkes biliyor ama olan sokakta gezen işi asıl yapan memur polislere oluyor.Ezilen kesim onlar diğerleri onların sırtından gecinip gidiyor.Başarı onların oluyor.Eses başarı memurundur.Memur olmaz ise amir olmaz.İşlerine gelen olayda ortaya çıkarlar işlerine gelmeyen olayda Allahın bir kulunu bulamazsın.Ah vekilim ah bir bilsen.Bayram, seyran, yılbaşı nerde.İşte son şehitlerimiz herşey ortada bu ülkenin değer vereceği asker ve polistir.Güvenlik olmazsa hiçbir şey olmaz.Savunduğunuz için ebediyete intikal eden ve şuan görevleri başında olan tüm arkadaşlar adına teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • isme (8 yıl önce)
    Allahina gurban senin
    0
    0
    Yanıtla