SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölülere de Tayin!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nde ihtiyaç fazlası olduğu belirtilen 89 personelin, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü bünyesine kaydırılacağı açıklandı. İl ve ilçe belediyeleri de dahil toplam 328 personel sözü geçen kurumlara gönderilecek. Öte yandan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne gönderilecek 346 Özel İdare personelinin de isimleri netleşirken, aralarında son bir ay içinde yaşamını yitiren iki kişinin yanı sıra 2 tane de emekli personelin bulunması, listenin aylar önce hazırlandığı yönünde kafalarda soru işareti yarattı.

Bu arada 89’u Malatya Belediyesi’nde olmak üzere il ve ilçe belediyelerinde ihtiyaç fazlası toplam 328 işçi de yasa gereği İl Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü bünyesine kaydırılıyor.

Ahmet Çakır’ın göreve geldiği ilk zamanlarda ‘Personel fazlamız var’ demesine karşın belediyeye bağlı şirketlere 2010 yılında 70 tane işçi alan Malatya Belediyesi, kamu statüsünde çalışan 89 işçisinin ismini ‘İhtiyaç fazlası’ listesinde bildirdi.

Torba Yasa kapsamında İl Özel İdare ve Belediyelerdeki ihtiyaç fazlası personel başka kurumlara gönderiliyor. Malatya Belediyesi ile il ve ilçe belediyelerinin yanı sıra Özel İdare’de başka kurumlara gönderilecek personel listeleri açıklandı.

İŞÇİLER TEPKİLİ: YANDAŞLARI ALACAKLAR

Başka kurumlara kaydırılacak işçilerin isimlerini belirleyen Komisyonun yetkilileri “Yasa gereği liste bizlere 14 Eylül’e kadar verilmesi gerekiyordu. Kurumun norm kadrosunu ihtiyacını da dikkate alarak isimleri açıkladık. Ölümler veya emeklilik işlemleri liste bize verildikten sonra olmuş olabilir. Biz Kurumun bize verdiği bilgi ve liste üzerinden hareket ettik” dediler.

Perşembe sabah Özel İdare Toplantı salonunda bir araya gelen işçiler ise ‘Yıllardan beri ihtiyaç fazlası değildik de şimdi niye olduk? Üstelik iş yükümüz arttı. Amaçları, sahipsiz olan bizleri atarak kendi yandaşlarını işe almak’ diye tepki gösterdiler.

Süreç şöyle gelişti:

6 bin 500 Km civarında yol ağı, 1100 yerleşim birimine hizmet vermekle görevli ve yetkili olan ve işçi statüsünde Toplam 497 personeli bulunan İl Özel İdaresi üst yönetimi ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle 346 isim belirleyerek söz konusu işçilerin Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne kaydırılmasını talep etti ve isimleri Vali Yardımcısının başkanlığını yaptığı komisyona bildirdi.

ÖLEN İŞÇİLER DE VAR

Vahap Gürbüz’ün 16.09.2011, Kemal Yeşilgil’in ise 05.09.2011 günleri vefat etmelerine ve ayrıca 2 kişinin de Ağustos ayı sonlarında emekli olmalarına rağmen, ihtiyaç fazlası personeller arasında isimlerinin yer alması hazırlanan listenin kurumun gerçeklerinden uzak ve güncellenmediğini de gözle önüne serdi.

Karayolları Bölge Müdürlüğüne kaydırılması istenen Vali yardımcısı başkanlığındaki komisyon yasal süre olan 29 Ekim tarihini beklemeyerek, Özel İdare yönetimi tarafından kendisine bildirilen isimleri aynen kabul ederek 346 personelin Karayolları Bölge Müdürlüğü bünyesine kaydırılmasını onaylaması, söz konusu komisyonun, ‘Liste incelenseydi vefat edenler ve emekli olanları fark edebilirdi. Demek ki gönderilen listeyi olduğu gibi onayladılar” eleştirilerinin yapılmasına neden oldu.

“KALAN PERSONELİN 3’TE 2 Sİ BANKAMATİK İŞÇİSİ!”

İhtiyaç fazlası 346 personelin kaydırılacağı kurum olan Karayollarının personel talebi olmadığı için hazırlanan listenin bir hükmü olmayacağını onun için işçilerinin rahat olmasını isteyen sendika yöneticileri “Özel İdare yöneticilerinin hazırladıkları ve ihtiyaç fazlası dedikleri isimler yıllardan beri kurum için canla başla çalışıyorlar. Liste, Özel İdare’nin gerçeklerinden tamamen uzak masa başında ve kurumu çökertme anlayışıyla hazırlanmış bir listedir” diye görüş belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız