SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölüm Emri Aile Kararı mı?

A- A+ PAYLAŞ

Eşi tarafından öldürülüp toprağa gömüldüğü sanılan Feride S.'nin aile kararıyla öldürüldüğü iddiası gündeme geldi.

Feride S.'nin (29) cesedi, geçen yıl Kasım ayında ailesinin kayıp başvurusu üzerine yapılan çalışmalarda Şehir Mezarlığı karşındaki inşaat harfiyatlarının atıldığı yerde gömülü bulunmuştu.

Başka bir kadınla gayriresmi evlilik yapan ve Feride S.'nin kaçarak evlendiği 9 yıllık kocası İ.S. (26) cinayetin baş şüphelisi olmuştu.

Otopsi sonucu boğularak öldürüldüğü tesbit edilen Feride S.'nin cesedinin önce taşa bağlı bir torbaya konularak Karakaya Baraj gölüne atıldığı, cesedin şişerek su yüzüne çıkması üzerine Yeşiltepe bölgesindeki harfiyat alanına gömüldüğü ortaya çıktı.

Olayla ilgili olarak kadının kocası İ.S. "Resmi nikahlı eşi kasten öldürme", S.Ö. (25) "Suça yardım etme", O.A. (31) ve H.A. (32) "Suç delillerini yok etme ve yer değiştirme" iddiasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Duruşmada konuşan İ.S., eşi Feride S.'nin başka biri ile ilişki yaşadığını, olay günü eve gittiğinde Feride'yi bayıltana kadar dövdüğünü, daha sonra İ.Ö.'nin kullandığı otomobile bindirdiğini, burada 3 çocuğunu da alıp annesinin evine götürdüğünü, çocukları annesinin yanına bırakıp, Feride'yi de Karakaya Baraj Gölü kenarına götürdüğünü, ancak kendisinin bir şeye karışmadığını, burada Feride'yi S.Ö. ile H.E.'nın boğup baraj gölüne attığını iddia etti. "Hiç kimse Feride'nin beni aldattığına inanmıyordu" diyen İ.S., cesedin su yüzeyine çıkması üzerine Şehir Mezarlığı karşısındaki hafriyat alanına getirdiklerini ve burada cesedin yine S.Ö. ile H.E. tarafından gömüldüğünü ve 15 gün sonra Feride'yi gömdükleri yere gidip, burada alkol aldığını söyledi.

'TEHDİT İLE DAHİL OLDUM'

Duruşmada konuşan şüphelilerden S.Ö., daha önceki ifadesini değiştirerek, tehditle işe dahil olduğunu, çocukları İ.S.'nin annesinin evine bıraktıktan sonra Feride'yi de yanına alan İ.S.'nin kendi arabasında, başka bir otomobilde de İ.S.'nin ağabeyi R.S. ve kız kardeşi Ö.S. ile üvey kardeşi A.Ç. ile birlikte Battalgazi ilçesinde Karakaya Baraj Gölü'ne gittiklerini, burada otomobilde inen Feride ve İ.S.'nin yanlarından uzaklaştığını, 15-20 dakika sonra gelen İ.S.'nin 'Ben kıyamadım, yapamadım" dediğini, R.S'nin de, "Sen nasıl namus bekçisisin, bir işi halledemedin" diyerek, bu kez İ.S. ve R.S.'nin birlikte gittiğini, yarım saat sonra geri gelip otomobilin bagajında torba, ip ve kayış çıkartıp gittiklerini ve geri geldiklerinde Feride'nin yanlarında olmadığını, olayı kimseye söylememesi konusunda tehdit edildiğini iddia etti.

'BENİ HASTANEYE GÖTÜR'

Duruşmada dinlenen maktülün kızı F.N.S. (9), olay günü babasının eve gelerek annesini dövdüğünü, otomobil ile giderken de sadece annesinin inleme sesi ve "Beni hastaneye götür" dediğini duyduğunu söyledi.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aktı, "Gelişen yeni durum karşısında kovuşturmanın genişletilmesi amacıyla sanık İ.S.'nin kardeşleri Ö.S., R.S. haklarında suç duyurusunda bulunulmasına, İ.S.'nin beyanından olaya karıştığı iddia edilen H.E. isimli şahıs hakkında da suç duyurusunda bulunulması, duruşmada dinlenen İ.S ve S.Ö.'nün beyanlarından S.Ö.'nün Feride'nin öldürülmesi olayında yakından uzaktan bir ilgisinin bulunmadığı anlaşıldığından derhal tahliye edilmesi, sanık İ.S.'nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talep olunur" dedi.

Mahkeme heyeti, soruşturmanın genişletilmesi talebini kabul ederek, yeni iddiaların araştırılması ve gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzakere yazılmasına, İ.S., S.Ö., Ö.S. ve R.S.'nin cep telefonlarını arayan numara ile sinyal aldığı baz istasyonlarını gösterir kayıtların çıkartılması için Türkiye İletişim Başkanlığı'na yazı yazılmasına ve sanıklar İ.S. ile S.Ö.'nün tutukluluk halinin devamına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız