SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölüme 'Evet' Dediler

A- A+ PAYLAŞ

Son yılların en büyük nükleer krizine sahne olan Japonya’nın Fukuşima nükleer santralindeki krizi kontrol altına almakla yükümlü “Fukuşima 50” grubuna mensup personel, maruz kaldıkları ölümcül radyasyon nedeniyle kaderlerine razı oldu.

11 Mart’ta yaşanan 9.0 büyüklüğündeki deprem ve neden olduğu tsunamiden dolayı büyük hasar gören santralde başlayan radyasyon sızıntısını önlemeye çalışan 300 kişilik personelden birinin annesi, santraldeki tüm çalışanların ölümü kabullendiğini söyledi.

Adı açıklanmayan çalışanın annesi, "Fukuşima kamikazeleri" olarak anılmaya başlayan personelin içinde bulundukları durumu kendi aralarında değerlendirdiklerini ve büyük olasılıkla öleceklerini bildiklerini belirtti.

Radyasyonla mücadele eden oğlu adına konuşan anne, “Oğlum ve meslektaşları bu konuyu derinlemesine tartıştı ve gerekirse ölmeyi kabullendiler” dedi.

Teknisyen, asker ve itfaiyecilerden oluşan, 50 kişilik gruplar halinde çalışan 300 personel, nükleer santraldeki krizi önlemek için birçok defa yüksek seviyede radyasyona maruz kaldı.

‘DÜNYA ÖNLEM ALMALI’

Son yılların en bünük nükleer kriziyle boğuşan “Fukuşima 50” grubu ölümü kabullenmişken, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2011’in sonuna kadar dünyanın nükleer güç alanında yeni güvenlik standartları belirlemesine ihtiyacı olduğunu belirtti.

11 Mart’taki felaketin ardından Japonya’yı ziyaret eden ilk yabancı lider olan Sarkozy, G20 ülkelerine güvenlik standartlarının tartışılacağı bir konferans yapılması çağrısında bulunacak.

Tarihin en maliyetli felaketi olarak kabul edilen depremin ardından, Japon hükümetinin 120 milyar dolarlık acil yardım bütçesi oluşturması bekleniyor

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız