SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ölüme Sebebiyetten Yargılanırlar!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:36:37
A- A+ PAYLAŞ

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte 112’ye yapılan asılsız ihbarların, başka hastalara ulaşmada sıkıntı yaşanmasına neden olduğu bildirildi.

Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, en büyük sıkıntılarının, kış aylarında 112’ye yapılan asılsız ihbarların olduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Umay, “Kış mevsiminde 112’ye yapılan asılsız ihbarlar başkasının canına mal olabilir. 112 ekiplerimiz kış hazırlıklarını tamamladılar. Garajdaki tüm araçların bakımlarını yaptırdık. Kış mevsimlerinin sert geçebileceği olasılığına karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önceden önlemlerimizi aldık, bu yıl şiddetli bir kış mevsiminin geçmemesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Asılsız ihbar yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Umay, “Ekiplerimiz bir köy yolunda hasta kurtarma çalışması yaparken, başka bir köye dönmesi en az 3-4 saatini alıyor. Bu bizim için çok büyük bir sıkıntı. Doğa şartlarıyla mücadele ederek hastaya ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşı sağduyuya davet ediyoruz. Asılsız ihbarlarda, kamu zararına sebep olduğu için savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu konuda tavizimiz yok. Çünkü o suiistimal ederken başka birinin ölümüne sebep olabilir. Asılsız ihbarda bulunan şunu unutmasın ki birinin ölümüne sebep verebilir ve o şekilde yargılanır. Lütfen gereksiz yere 112’yi arayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı zor durumda bırakmayalım” şeklinde konuştu.

Kış mevsiminde yapılan asılsız ihbarlara da dikkat çeken Umay, “Özellikle kış aylarında vatandaşlarımızı ihbar konusunda duyarlılığa davet ediyoruz. Herkesin hastası kendisine göre acil olabilir fakat bölgemizdeki yol durumu da ortada. Zaten valiliğimiz çalışmalarıyla köy yollarımız uzun süre kapalı kalmıyor. Onun için vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Köy yolunu açtırmak için, tamir edilen telefonu test etmek için, canı sıkılıp sohbet etmek için vs. sebeplerle yapılan ihbarlar başka bir köyde yaşayan vatandaşın ölümüne sebep verebilir. Vatandaşımız hastasının aciliyetini 112’deki doktorlarla diyaloga geçerek, istişare ederek karar versinler. Basit bir boğaz enfeksiyonunda ateş yüksek olabilir ama genç yaşlardaki bir birey için çok önemli bir ciddiyet arz etmez. Ama diğer taraftan kalp krizi geçiren, beyin kanaması geçiren veya doğum hastası olabilir.

İnsanlar biraz empati yapması gerekir. Acil hasta ihbarlarında devletin tüm kurumları seferberlik haline geçiyor. Basit bir hastalık nedeniyle hasta almaya giderken, başka bir köydeki doğum hastası bir anneyi kaybetmek bizim için dünyanın yıkılmasıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız