SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ölüme Terkediliyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:56:46
A- A+ PAYLAŞ

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Antalya Milletvekili Gürkut Acar geçtiğimiz Cuma günü Silivri Cezaevinde bulunan eski İnönü Üniversitesi rektörü Prof Dr Fatih Hilmioğlu, Gazeteci Tuncay Özkan, gazeteci Ergun Poyraz, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazeteci Hikmet Çiçek ve Albay  Hasan Atilla Uğur’u ziyaret etti.

İşte iki milletvekilinin Hilmioğlu ile ilgili notları:

Prof. Dr. FATİH HİLMİOĞLU siroz ve buna bağlı  kanser başlangıcı , kronik böbrek hastalığı, şeker hastalığı ve ağır depresif rahatsızlıklar yaşamaktadır. Ayrıca hastalığına bağlı olarak yemek borusunda varisler oluşmuştur. Bu durum her an için ani ve ölümcül kanamalara neden olabilecektir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinin cezaevine gitmesi ve tedavisinin iyi bir şekilde yapılmaması durumunda ölümcül bir tehlike ile karşılaşabileceğine ilişkin 3 raporuna karşılık Adli Tıp Kurumunun çelişkili raporları sonucunda cezaevindedir...Hem uzun tutukluluk açısından hak ihlali hem de yaşam hakkının ihlali sözkonusudur. Acilen tahliye edilmelidir. Aksi takdirde cezaevinde ölüme terk edilmiş olacaktır.

16.12.2013 günü Cerrahpaşa Tıp fakültesi hastanesine kontrole gidecek olup, acilen hastaneye yatırılması gerekmektedir.

Prof Dr.Fatih Hilmioğlu “İlerleyen hastalığıma rağmen ölüme terk ediliyorum” diyor.

Ayrıca kendisine atfedilen suçla ilgili olarak da “Ergenekon davası çoğu sivillerden oluşan, ancak birbirini tanımayan kişilerin örgüt üyesi olduğu ve hükümeti yıkmak için darbe yapacakları iddiası ile açılmıştır. Genelkurmay Başkanı da bu örgütün yöneticisi olarak yargılanmış ve cezalandırılmıştır. Ancak şu soruya hiç kimse cevap verememektedir. Emrinde 700.000 silahlı asker bulunan bir genelkurmay başkanı bu silahlı güçle değil de eline hiç silah almamış çoğu sivil 280 kişiyle mi darbe yapacaktır. Bunu bizi yargılayanlar hiçbir şekilde izah edememişlerdir.

Bu davalar cumhuriyet tarihinin en büyük trajedisidir. Bir hukuk katliamıdır” diyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız