SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ölümler Yaşanmadan.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:21:07
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şubesi Başkanı Servet Akbudak, açlık grevi yapılan cezaevlerini yakinen takibe aldıklarını, olası ölüm ve sakatlanmaların önüne geçmek için gayret göstereceklerini söyledi. 

İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, İHD tarafından yayınlanan ortak basın açıklamasını, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarına okudu. Cezaevlerinde bulunan PKK ve PJAK davalarından tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül’de başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin 41'inci gününe girdiğini anlatan İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, şöyle konuştu: "İnsan hakları savunucuları hiçbir zaman açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüşmesini istemez. Bu nedenle açlık grevi eylemine başvuran mahpusların başta sağlık hakkı olmak üzere, yaşam haklarının korunması için tüm yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermesini savunurlar. Bu bakımdan açlık grevcilerinin de kendi sağlıklarını korumak için başta B1 vitamini olmak üzere gerekli tıbbi tedbirleri almaları gerektiğini belirtmek isteriz. Ayrıca, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın Kasım 1991'de 43. Dünya Tıp Kongresi tarafından Malta’da kabul edilen Malta Bildirgesi’ne uygun olarak davranmaları gerektiğini de hatırlatmak isteriz."

Açlık grevi yapılan cezaevlerinin yakinen takibe alındığını kaydeden Akbudak, şunları söyledi: "Açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin Kürt sorununun çözümü noktasında tartışılan talepler olduğu ve bu nedenle bu konuda siyasal iktidarın ölümler yaşanmadan gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtmek isteriz. Sorun diyalog ve müzakere yöntemiyle çözülmelidir. Bunun için başta sivil toplum örgütleri olmak üzere duyarlı kişilerin ara buluculuğuna gerekirse başvurulmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız