SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olumlu Ancak Yetersiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:14:35
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, demokratikleşme paketinde kamuda başörtüsü yasağının kalkmasını önemli ve olumlu bir adım olarak gördüklerini kaydetti. 

SP Malatya İl Teşkilatı’nda partililerle bayramlaşan Canbay, demokratikleşme paketiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Canbay, kamuda başörtüsü yasağının kalkmasını önemli bir adım olarak nitelendirerek, “Yıllardan beri ülkemizde haksızlık, hukuksuzluk, yasaklar ve engeller üzerine kurulmuş bir düzen var. Bu haksızlıkların ve engellerin kaldırılması bakımından atılacak her olumlu adımı destekliyoruz. Demokratikleşme paketi içerisinde de toplumda önemli görülen ve olumlu karşılanan bazı değişiklikler var. Bunlardan en önemlisi de kamuda başörtüsü yasağının kalkmış olmasıdır. Bunu olumlu ve önemli bir adım olarak görüyoruz. Ancak bu düzenlemenin yetersiz ve eksik olduğunu görüyoruz. Mutlaka bu eksikliğin düzeltilmesi gerektiğini ortaya koyuyoruz. Çünkü yapılan düzenlemeyle kamudaki yıllardan beri süren başörtüsü yasağı kaldırılıyor ancak resmi kıyafet adı altında emniyet, yargı ve askeri personelinin bunun dışında tutulması bir haksızlıktır. Dünyanın her yerinde resmi kıyafetle de başörtüsü takan bayan memureler görüyoruz. Bunun Türkiye’de yine böyle devam etmesi önemli bir eksikliktir” dedi.

Kamuda başörtüsü yasağının kalkmasıyla ilgili bazı noksanların olduğuna değinen Canbay, “Paket hazırlanırken Avrupa Birliği (AB) kriterleri esas alınarak, orası referans gösterilerek, düzenlemelerin yapıldığı ortaya konuldu. Halbuki bizim kendi medeniyetimizin, inancımızın, kültürümüzün, tarihimizin her zaman insanlara temel hak ve hürriyetlerini tam ve kamil manada verdiğini görüyoruz. İnsanımız bu haklara layık olduğu için bunlar kendilerine mutlak verilmelidir. Bu konuda atılan adımları da olumlu buluyoruz. Ama bu noksanların da düzeltilmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız