SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olumlu Eleştiriler Baştacı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:40
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Enver Kiraz, partide düzenlediği basın toplantısında Pazar ve Pazartesi günleri Ankara'da gerçekleştirilen parti kurultayını değerlendirdi ve yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verdi.
 
Kurultaya Malatya'dan çok sayıda katılımın olduğunu belirten Kiraz, şunları söyledi:
 
"26 ve 27 Şubat’ta partimizin en yüksek karar organı olan kurultaylarımız toplanmıştır. Yapılan iki kurultayımız da Tüzük değişikliği için toplanmıştır.
 
Fakat 26 Şubat’ta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla toplanan kurultayımızda Tüzüğümüzün önemli maddeleri tümü ile değiştirilmiş ve Demokratik bir yapıya kavuşturulmuştur.
 
Bu nedenle 27 Şubat’ta yapılan kurultayımızda herhangi bir değişikliğe gerek kalmamıştır.
 
Kurultayımızda Tüzüğümüzün daha önceki bütün anti-demokratik maddeleri değişerek, Tüzüğümüz yani partimizin Anayasası en demokratik şeklini almıştır.
 
Ülkemizdeki bütün değişimlerin öncüsü olan partimiz bir ilke daha imza atarak Türkiye’de herkese, bütün siyasi partilere örnek olabilecek bir demokrasi anlayışımı çok güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. 
 
Yeni tüzüğümüzde teknik anlamda önemli değişiklikler olmuştur. Ama en öne çıkan ve en önemli unsurlar şunlardır;
 
Yeni tüzüğümüzde demokrasi, özgürlükler, adalet vurgusu ön plana çıkarılmıştır ve partimiz yeni dönemde ülkemizde Demokrasi dönüşümünü gerçekleştirecektir.
 
Yeni tüzüğümüzde yönetimlerimizde cinsiyet kotası %33’e çıkarılmış, böylelikle Medeni Kanunu gerçekleştiren partimiz bir devrime daha imza atmıştır. 
 
Partimizde ve ülkemizde ilk defa Gençlik Kotası getirilerek geleceğimiz olan gençlerin partimizde devrimci dönüşümlere imza atmaları sağlanmıştır.
 
Milletvekili adaylarımız önseçimlerle ve aday yoklamaları ile tespit edilecek, üyelerimiz kendi vekillerini kendileri belirleyecektir.
 
Yönetim kadrolarımız en demokratik şekillerde seçilecektir.  Bizzat üyelerinin ve halkının temsilcisi olacaklardır. 
 
Kısacası partimiz bu kurultayla çok güçlenmiştir. Birlik ve beraberlik sağlanmıştır. Yeni dönemde yeni bir sinerji sağlanmıştır. 
 
Yine altını çizmek istediğim bir başka konu ;bütün Türkiye ve bütün partililerimiz bir kez daha görmüşlerdir ki Türkiye’nin umudu , bu ilkedeki ezilen, dışlanan, horlanan, kendini ifade edemeyen herkesin ve her kesimin umudu CHP ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
 
Bunu çok açık olarak kurultayımızın heyecanından, coşkusundan, izdihamından görebiliyoruz.  Bütün halkımız halkın lideri olarak Genel Başkanımızı görmektedir.  Bunu bir kez daha mutlulukla ifade ediyorum.
 
Diğer bir konuda Malatya örgütümüz tarafından kurultayımıza çok büyük katılım sağlanmıştır. Gençlik Kollarımız çok sayıda gençle, Kadın Kollarımız çok sayıda kadınla katılım sağlamıştır. 
 
Buradan Malatya Kurultay Delegelerine ve bütün Malatya Örgütüne destekleri için teşekkür ediyorum. 
 
Bundan sonraki dönemde de bütün CHP’liler olarak üzerimize düşeni yapacağız ve partimizin iktidarı için bütün partililerimizle, bütün halkımızla el ele , omuz omuza , çağdaş bir Türkiye’yi birlikte kuracağız. Bu doğrultudaki olumlu eleştirileri baş tacı edeceğiz, fakat partimizin yıpratılmasına da asla izin vermeyeceğiz.
 
CHP daha güçlü şekilde halkın umudu olmaya devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız