SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olumlu Katkı Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:01:20
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Halkın büyük çoğunluğunun temsil edildiği bir meclis oluştu." dedi.
 
Öz, yeni Anayasa çalışmaları konusunda yatığı değerlendirmelerde, "Halkın büyük çoğunluğunun temsil edildiği bir meclis oluştu. Halk iradesinin neredeyse yüzde 100'e kadar yansıyan bir meclis tablosu var. Bu çok önemli bir tablo. Bunu mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Tek başına anayasayı değiştirme çoğunluğunu milletimiz bize vermedi. Anayasayı zaten her halükarda biz halk oylamasına sunmayı arzu ediyorduk. Bu komisyonda, 29 milletvekili var. Tüm siyasi partilerden 3'er milletvekili komisyona alındı. Bu AK Parti'nin yeni bir anayasa yapma noktasında ön yargılardan uzak, samimi ve iyi niyetini gösteriyor. Bu çerçevede meclis başkanlığımızın koordinesinde çalışmalar hiçbir aksaklık olmadan gitti. Sivil toplum örgütleri, iş dünyası, meslek odaları, herkes ayrı ayrı çağırılıp dinleniyor. Düşünceleri alınıyor. Hatta il il dolaşılıyor ve görüşler yerinde alınıyor. Şu ana kadar çok fazla bir sıkıntı görülmüyor. Umuyoruz ve diliyoruz ki, herkesin mutlu olacağı, bir anayasa yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu süreçte önümüzdeki ay içerisinde bu çalışmalar çerçevesinde anayasanın taslak metni oluşmuş olacak. Anayasa yapmak demek, 100-150 maddelik bir metin hazırlamak değil. İşte bu anayasayı yapma sürecinde Türkiye'nin yıllardan beri konuşulmamış konuları konuşulmaya başladı. Bu önemli bir şey. Biz AK Parti olarak bu milletin, her kesimin, her düşüncenin, farklı yaşam tarzına sahip insanların mutlu ve huzurlu olacağı bir anayasa düşünüyoruz. Diğer partilerden de bu konuda olumlu katkı bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız