SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Olumlu Katkı Sağlayacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, "Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği"nin esnaf ve sanayicilere olumlu katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Çalık'ın, TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık’ın “Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği” ile ilgili basın açıklaması

Sanayi Bakanlığı tarafından, KOSGEB'in 2008 yılı bütçesindeki kalemlerden yapılan aktarmalar ve kredi programlarının bakiyelerinden oluşturulan bir kaynakla, İmalatçı Esnaf ve Sanatkarlarla KOBİ'lere Yönelik Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği Programının başlatıldığını belirten Öznur Çalık “AK Parti Hükümeti olarak esnaf ve sanatkarlarımıza, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerimize son derece önem atfediyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın bu özel kredi destek uygulamalarının, ekonomimizin olmazsa olmazları olan esnaf ve sanayicilerimize maddi destek anlamında olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Öznur Çalık KOSGEB kaynaklarından ayrılan 50 milyon YTL'lik kaynakla ulaşılacak kredi hacminin 350 milyon YTL tutarında olacağını belirterek “17 Kasım 2008 itibariyle yapılan 6 bin 297 başvurudan 5 bin 853 imalatçı esnaf ve sanatkarın kredileri onaylanmıştır. Yaklaşık 148 milyon YTL kredi kullandırılmıştır. Kullandırılan bu krediler sıfır faizli, 18 ay vadeli ve ilk 6 ayı geri ödemesizdir. Şimdi de KOSGEB'in 2008 yılı bütçesindeki kalemlerden yapılan aktarmalar ve kredi programlarının bakiyelerinden oluşturulan bir kaynakla, İmalatçı Esnaf ve Sanatkarlarla KOBİ'lere Yönelik Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği Programı başlatılmıştır, bu kapsamda toplam 350 milyon YTL tutarında kredi kullandırmayı planlıyoruz.”dedi. Kredi programına başvurular 26 Kasım'da başlayacak.

Öznur Çalık ayrıca çalışan sayısı dokuza kadar olan mikro ölçekli KOBİ'lere 25 Bin YTL, pozitif ayrımcılık uygulayarak İmalatçı Kadın Esnaf ve Sanatkarlara ise 30 Bin YTL kredi kullandırılacağını belirtti. Öznur Çalık “Sanayicimizin, esnafımızın, sanatkarımızın, üreticilerimizin finansman yönündeki ihtiyaçlarının karşılanması adına Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalar 2009 yılında da sürdürülecektir. Önümüzdeki yıl da bu uygulamalara devam edilecek ve yaklaşık 1,5 milyar YTL’lik “Sıfır Faizli Kredi Desteği” sağlanacaktır. Hükümet olarak ekonomimizdeki istikrarın devamına yönelik çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de devam edecektir.” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız