SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Olumsuz Etkileyecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Enerji Desteği'nin kaldırılmasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için olumsuz etkileri olacak. Enerji Desteği'nin en az 1-2 yıl daha uzatılmasını istiyoruz" dedi.

TSO Meclisi Ocak ayı toplantısı TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapıldı. TSO Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kaliteli bir demokrasiye ve güçlübir ekonomiye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ülkenin artık gündeminin ekonomi olmasını istiyoruz. Sorunlara hukuk kuralları çerçevesinde çözüm aranmalı" dedi.

5084 sayılı Teşvik Uygulaması'nın 3 yıl uzatılmasına karşın, çok önemli bir destek olan Enerji Desteği'nin kaldırıldığını belirten Erkoç, "Enerji Desteği'nin kaldırılmasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için olumsuz etkileri olacak. Enerji Desteği'nin en az 1-2 yıl daha uzatılmasını istiyoruz. Eğer bu destek devam ederse, işletmelerimizde kendilerini yenilemiş olur. Enerji Desteği'nin devam etmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na talep dosyalarımızı sunduk" dedi.

Erkoç, Doğu Anadolu Bölgesindeki Malatya ile birlikte 16 için çıkartılan hayvancılık projesi hibelerinden besicilerin yararlanması çağrısında bulunarak yüzde 30 ile yüzde 40 hibe desteğinin bulunduğunu kaydetti.
Teşvik Belgeleri alma sıralamasında Malatya'nın 24. sırada bulunduğunu belirterek, Malatya'nın ihracatta ise yüzde 106 oranında bir artış sağladığını belirten Erkoç, sosyal gelişmişlik sıralamasında 41. olan Malatya'nın geçmişte yaşadığı açı olaylar nedeniyle verdiği ekonomik göçten dolayı böylesi bir durumu yaşadığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız