SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölümsüzlüğün Sırrı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:25:57
Ölümsüzlüğün Sırrı...
A- A+ PAYLAŞ

Newsweek, ölümsüzlüğün 20-30 yıl içinde gerçek olacağını savunan Cambridge'li profesör ile 'Bu hayal' diyen Stanford Üniversitesi uzmanını karşı karşıya getirdi

Dünya 4 milyar yaşında... İnsanoğlunun ise 150-200 bin yıldır var olduğu sanılıyor. İnsanlığın ortaya çıkışından itibaren en büyük hayal ölümsüzlük oldu. Bu konuda sayısız efsaneler yazıldı, araştırmalar yapıldı. Peki yıllardan beri kansere çare bulamayan bilim dünyası için insanları ölümsüz kılacak bir yöntem bulmak olası mı? Stanford Üniversitesi'nden Walter Bortz'a göre 'hayır.' Brotz insanoğlu için 120 yaş sınırını aşmanın mümkün olmadığına inanıyor. Cambridge Üniversitesi'nden Aubrey de Grey'e göre ise ölümsüzlük mümkün; hem de çok yakın bir zamanda.

'20 yılda başarırız'

De Grey "Yaşlanmayı tersaine döndürebiliriz. Bu da bize ölümsüzlüğün kapısını aralar" diyor.

Cambridge'li uzmana göre vücudun yaşlanması moleküler ve hücresel bakımdan 7 farklı bozulmadan kaynaklanıyor. Bu 7 bozulma teker teker ortadan kaldırılabilirse, ki De Grey 20 yılda bunun başarılabileceğini düşünüyor, o zaman insanları enjeksiyonlarla, organ değişimleriyle ve diğer terapilerle gençleştirmek ve yeniden 30'lu yaşlarına döndürmek mümkün olacak. De Grey'in öngörüsüne göre bugün 30'lu yaşlarında olanlar 20-30 yıl sonra ölümsüzlük için gerekli teknoloji geliştirildiğinde bunları uygulayarak yeniden 30'larına geri dönebilecekler ve hep bu yaşta kalabilecekler.

İnsanlar 10 yılda bir organ değiştirecek

Aubrey de Grey'e göre insanlar 10 yılda bir ya da 20 yılda bir belirli uygulamaları yeniden uygulayarak, organlarını laboratuvar ortamında üretilmiş yenileriyle değiştirerek ömürlerini sonsuz hale getirebilecekler. Herkesin ölümsüz olduğu bir dünyada geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde doğal kaynakların daha fazla insanı doyurmak için yeterli olacağını iddia eden De Grey yakın gelecek için de ilginç bir tahminde bulunuyor: İlk kez 150 yaşını görecek olan insan bence şu anda aramızda ve orta yaşlarında...

İşin sırrı egzersiz

Ölümsüzlüğe inanmayan Prof. Dr. Walter Bortz uzun ve sağlıklı yaşam konusunda ABD'de oldukça saygı gören 83 yaşındaki bir uzman. Bprtz'a göre insanlar için uzun yaşamanın en önemli anahtarı egzersiz. Kendisi de ilerlemiş yaşına rağmen halen maratonlara katılıyor. Son olarak Boston'da 43'üncü maratonunu koşan Bortz, "100 yaş gelecekte insanlar için ortalama ömür olabilir. Belki 120'lere kadar da yaşayabiliriz. Ama 100 yaşını aşmış kişilerin fotoğraflarını gördüğümde ben o yaşlara kadar yaşamak istemediğimi düşünüyorum" diyor.

http://www.thedailybeast.com/newsweek/2013/07/24/you-can-live-forever-is-immortality-plausible-or-is-it-quack-science.html

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız