SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Olumsuzlukların Önüne Geçilecek'

A- A+ PAYLAŞ

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık konusunda yapılan faaliyetlerin görüşüldüğü 3.Teknik Komite Toplantısı Tarım İl Müdürü Bestami Zabun başkanlığında yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Salonu'nda, İl Teknik Komitesi toplantısına katılan ve bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Bestami Zabun, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık konusunun önemini belirterek, sertifika almış Ziraat Mühendislerinin 49 olan sayısının yetersiz olduğunu ve bu sayının il müdürlüğünün de katkıları ile Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen kursların sayısının artırılması gerektiğini söyledi. Zabun, bu sayede daha fazla mühendis ve veteriner hekimin şirketleşerek, üretici örgütleri bünyesinde çalışarak, kendi nam ve hesabına çalışmak suretiyle istihdamın artırılacağını anlattı.

Zabun, "Tarım Danışmanları çiftçilerle her türlü tarımsal ve hayvancılık konularında bire bir görüşme yapacaklarından çiftçilerin birim alandan elde ettikleri ürün ve kalitesi artacağı gibi pazarlamada yaşanan sorunlar azalacaktır. Özellikle Malatya'nın kayısı diyarı olması sebebi ile yurt dışına ihraç edilen kayısılarda ilaç kalıntısının olmaması için Tarım Danışmanlarının modern tarım tekniklerini, ilaçlama zaman ve metotlarını çiftçiye anlatarak bu konudaki olumsuzlukların önüne geçilmesi sağlanacaktır" dedi

Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Yayın Şube Müdür Vekili Yücel Yangözgül de, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık konusunda yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Ayrıca, komite üyeleri söz alarak konu hakkındaki görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız