SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olur da 'Ölü' Dirilirse!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şehir Mezarlığı’nın önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan yeni gasilhane ve morgu, kendi hizmet konusunda en modern tekniklerle donatıldı. 66 cenazenin muhafaza edilebileceği morg dolabının ise, buraya "ölü diye" konulan bir kişinin canlanması halinde çıkabilmesi için içerden açılabilecek dokunmatik bir sisteme sahip olduğu belirtildi.

Çok küçük bir olasılıkla da olsa, hayati fonksiyonları algılanamadığı için "ölü zannıyla" konulan kişinin morgda iken yeniden canlanması halinde bu hareketi algılayacak sensörlere de sahip olduğu belirtilen morgun yanı sıra yeni gasilhane ile ilgili olarak belediye yetkilileri şu bilgileri verdiler:

Türkiye’de örnek mezarlıklardan biri olan Şehir Mezarlığımız, hizmete hazır hale getirilen yeni gasilhane ile birlikte daha da modern bir hale gelecektir.

Yeni gasilhanemiz 1500 m2 kapalı alana sahip olup,  daha önce 22 olan morg sayısı 66’ya, 3 olan gasilhane sayısı da 6’ya çıkarılmıştır.

Ayrıca sözkonusu yeni gasilhane içerisinde bekleme salonu, bay bayan wc’leri ve bay bayan ayrı abdest alma yerleri bulunmaktadır.

Morga konulmak üzere gelen cenazeler ile gasilhaneye getirilen cenazeler, otomotik olarak yükselme özelliğine sahip sedyeler ile cenaze aracından alınarak morga veya gasilhaneye getirilmektedir.

Türkiye’nin en modern sistemlerinden biri olan gasilhanede cenaze yıkama işlemi yapılmaktadır.

Ayrıca morglar Türkiye’de çok yeni uygulanmaya başlayan, içeriden ayak parmak uçları ile dokunmatik olarak açılabilen bir sisteme sahip bulunmaktadır. (Bu sistem özellikle çok çok nadir olsa dahi morgda hayati fonksiyonları yerine gelen bir vatandaşın morgdan acil olarak dışarı çıkmasını sağlayacak bir özelliktir)

Yine morglar çok modern bir şekilde otomatik olarak yıkanma özelliğine sahip bulunmaktadır. Böylece morglar çok daha temiz ve hijyenik bir hale gelmektedir.

Gasilhanede yıkama işlemi tamamlanan cenazeler, kefenlendikten sonra yine otomatik olarak yükselebilen sedyeler ile alınarak, kendi etrafında 360 derece dönebilen musalla taşına getirilebilmektedir.

Şadırvan ve çevre düzenlemesiyle birlikte modern bir yapı görünümündeki yeni gasilhane önümüzdeki günlerde hizmete sunulacaktır.

Yeni gasilhane sadece Malatya merkez değil, bütün ilçe ve beldelerin de kullanabileceği ortak kullanım alanlarından biri olacaktır. “

ÖZEL HABER: Levent BARIŞ (Görüş Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız