SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oluşan İklimi İyi Değerlendirmemiz Lazım"

0
Güncellendi - 2016-09-14 02:57:41
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci CEM Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaretinde, çiçekle karşılandı. Bakan, "Türkiye'de yaşayan insanlarımızın daha fazla üretmesi noktasında, daha fazla kazanması noktasında ve daha fazla refah içerisinde yaşaması noktasında neler yapabiliriz, el birliğiyle hareket etmemiz lazım."dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “15 Temmuz’da, milletin bütün unsurları, milleti oluşturan bütün renkler o gece darbeye karşı, askeri darbeye karşı dimdik ayakta durdu, sokaklara, meydanlara indi. Belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu darbe girişimini millet önlemiş oldu” dedi.

Bakan Tüfenkci beraberinde Vali Mustafa Toprak, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte CEM (Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi ) Vakfı Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, ziyarette yaptığı konuşmada, 12 Eylül 1980'deki askeri darbesinin üzerinden 36 yıl geçtiğini anımsatarak, 12 Eylül darbesinin Türkiye’de yaşayan her kesim için acıların, felaketlerin ve derin onarılmaz yaraların açıldığı bir dönem olduğunu; iyi-kötü, işleyen-işlemeyen demokrasiye ve siyasi partilerin ortadan kaldırılması ve o gün atılan birçok tohumların temizlenmesi noktasında bugün yeniden demokratikleşme noktasında 36 yıldan buyana siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının bu darbenin izlerini hep silmeye çalıştığını ifade etti.

bülentt4Bakan Tüfenkci, Milletin eline geçen ilk demokrasi fırsatında sandıkta 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin muhalif olduğu Malatyalı 8. Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal’ı iş başına getirdiğini kaydederek, “Onunla Türkiye’nin yeniden demokratikleşmesi ve çağdaş dünyayla beraber yürümesi noktasında esasında bir sinyal vermişti. O günden bugüne birçok izi silmeye çalıştık. AK Parti’nin 14 yıllık icraatı boyunca da bu izlerin büyük bir kısmını ortadan kaldırdık ama hala değiştiremediğimiz bir anayasa var. Bu anayasadan kaynaklanan birçok sorunu biz bugün ayrımcılık noktasında veya sorun yumağı olarak karşımızda durduğu için tartışmak zorunda kalıyoruz. O sıkıntıların izlerini bizler silmeye veya telafi etmeye çalışıyoruz. Onun için değiştirmemiz gereken esasında bütün milletin yüzde 85-90 oranında değiştirilmesini istediği o yıllardan kalan bir darbe anayasamız var. Siyasi Partiler Kanunu gibi kanunlar var. YÖK gibi değişmesi gereken hala bir kurum var” şeklinde konuştu.

15 Temmuz akşamı dini maske içerisinde sapkın bir dini inanışa mensup insanlarca bir darbe girişiminin olduğunu aktaran Tüfenkci, şunları söyledi:

“Allah muhafaza başarılı olsaydı, kardeşin kardeşle savaştığı bir Suriye ortamına hızla Türkiye’nin sürüklendiği bir ortam oluşacaktı. Belki de Sevr haritasını yeniden hayata geçirme noktasında birileri rol alacaktı. Ama Allah’a hamd olsun ki milletin bütün unsurları, milleti oluşturan bütün renkler o gece darbeye karşı, askeri darbeye karşı dimdik ayakta durdu, sokaklara, meydanlara indi. Belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu darbe girişimini millet önlemiş oldu. Dolayısıyla ondan sonra oluşan iklimi ve bundan sonra oluşturulacak iklimi bizim iyi değerlendirmemiz lazım. Meseleyi Kürt sorunu, Alevi sorunu, Sünni sorunu noktasında değil, Türkiye sorunu noktasında ele alıp, Türkiye’de yaşayan insanlarımızın daha fazla üretmesi noktasında, daha fazla kazanması noktasında ve daha fazla refah içerisinde yaşaması noktasında neler yapabiliriz el birliğiyle hareket etmemiz lazım. Sosyal meseleler noktasında empati kurup, duyarlı bir şekilde hareket etmeliyiz. Biz, mümkün olduğu kadar ötekileştirici ve ayrımcılığa neden olan her dili de kullanmamalıyız. Farkında olmadan kullandığımız dillerin bir başka insanı da incittiğini düşünerek söylemlerimizi ona göre yeniden gözden geçirip, kardeşlik hukuku çerçevesinde cumhurbaşkanımızın da her zaman ifade ettiği gibi ‘tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet ‘ etrafında düşünen herkesle aynı masada düşünebilme erdem ve basiretini gösterip, Türkiye’nin ileriye gitme noktasında kimin hangi sözü varsa ortaya koyup, demokratik bir şekilde bu fikrin arkasında gitmesine de saygı duymak gerekir.”

Malatya Valisi Mustafa Toprak da herkesin Kurban Bayramını tebrik ederek, bayramın ülkeye ve millete huzurlar getirmesini temenni etti.

Toprak, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu, 79 milyonuyla tüm renkleriyle iki bin yıldan beri kilim örtüsü gibi bezenmiş, dokunmuş bir şekilde tüm değerleri üzerinde barındırdığını belirtti.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu coğrafyanın sıkıntıları üzerinde barındırdığını kaydeden Toprak, “Geçmiş kadim yıllarda yaşandığı üzere günümüzde de bu topraklar, bu ülke ve çevresindeki alan üzerinde önemli hesaplar var ama biz biliyoruz ve 15 Temmuz’da da gördük ki bu ülkenin 79 milyonu kilimin desen ve renkleri gibi ama kilimin kendisinde oluşan o birliktelik, bütünlük ve değerlerle birlikte geleceğe de aynı şekilde yürüyecektir” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise Nazım Hikmet’in “Düşmana inat, bir gün fazla yaşamak” şiirini hatırlatarak, şuanda bunu yaşadıklarını kaydetti.

Yaşar, toplumun bütün kesimleriyle, özellikle 15 yıldır normalleşme süreci kapsamında geçmiş yıllarda dezavantajlı duruma düşmüş, marjinalleştirilmiş, kendini olduğu gibi özgürce ifade etme imkanları elinden alınmış hangi kesim varsa hepsiyle genel toplumsal ve sosyolojik zemin üzerinde nasıl bir Türkiye oluşturulabilir, nasıl bir yaşam alanı, nasıl bir sivil siyaset alanı oluşturulur bir yığın engellemeye rağmen, bir yığın dezenformasyona rağmen, kirletilmeye rağmen sürdürmeye gayret ettiklerini kaydetti.

bülentt3CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da, Kurban Bayramı’nın insanları bir araya getirmek ve güzellikleri paylaşmak için bir vesile olduğunu söyledi. Doğan, “Bugün, bu saat bizler için daha da önemli bir bayram oldu. Sayın bakanımız, valimiz, vekilimiz ve değerli misafirlerimizin teşrifleriyle biz şuanda bir bayram daha yaşıyoruz. Bu buluşmanın eminim ki sırt Malatya insanına birlik, beraberlik açısından bir mesaj olmayacak, daha geniş anlamda vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin diğer vatandaşlarına ve yöneticilerine de herhalde bir örnek olacak. Türkiye hepimizin. 15 Temmuz’da bir sınavı başarıyla geçtik. Allah’a şükür dimdik ayaktayız. Ayakta kalmaya da devam edeceğiz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

blnt

bülentt2

mk

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Sayın bakanım, belediye, üniversite v.s taşeron işçi alımında dahi geçmişte birtakım cemaat veya partinizden referans isteniyordu. Ne olacak şimdi asgari ücret karşılığı iş isteyen bu vatandaşlar şimdi nereden referans götürecek? Normalleşme veya kardeşlik dediğiniz kavramı hangi kurum refere edecek? Şimdi hangi kurumu hangi cemaate teslim etmeyi düşünüyorsunuz? Ne zaman TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI olmak yeterli olacak? Çavuşoğlu mahallesine hiç uğradınız mı? Evet size az oy çıktı, bundan sonrada az oy çıkacağından eminsiniz. Ne gereği var oy vermeyen mahalleye hizmet götürmeye. Ya Kiltepe mahallesi. Oradan da mı az oy aldınız. Peki esenlikte partinizin referansı olmadan kaç işçi alındı? Bir alacağınızı almak için beş oda dolaşıyorsunuz yinede beyler ne lütuf buyurursa ona göre ödeme yapılıyor. İtiraz ettiğinizde hepsi sırtını bir yere dayamış paşa edası ile davranıyor. Unutmayın HER AĞACIN KURDU ÖZÜMDE OLUR. Atadığınız bir partilinin denetimi ile sonuç alamazsınız. Bu denetimleri muhalefetteki partilerden oluşacak bir komisyona verin size aylık rapor etsin. Hem muhalefet tembelleşmesin hem iktidar kendini geliştirsin. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismail Alacayir (7 yıl önce)
    49 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Son 12 yıldır, yilda 6 ay hanımımla gelip köyde kalıyor ve oturduğunuz evi torunlarımızın ve çocuklarımızın da gelip tatil yapmasi için cazip hale getirmeye çalışıyoruz. Gel görelim ki köyümüzun yollari toz dumandan geçilmiyor. Yaşlı, hasta ve çocuklar bu tozdan baya etkileniyor. Maltya'nin bir mahalesi haline gelen ve NATO Radar sistemin dibinde olan Kepez Mahallesinin hemen hemen tüm yerleşim yerlerinde su ve alt yapi asfaltlanmamis yol sorunu var sayın Valim. Malatya'da Cem Vakfını ve Eşref Dedemi ziyaret etmekle sorunlarımız bitmiyor. Koylerimizin bu durumu haketmediklerini düşünüyorum. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla