SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ömer'in Hedefi Büyük..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 10 yaşındaki görme özürlü Judo sporcusu Ömer Uçar, Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Ankara'da 8 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olan Görme Özürlüler Türkiye Judo Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren 10 yaşındaki Ömer Uçar'a en büyük desteği ablası Hatice Uçar ve Görme Özürlüler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Şerif Büyüktaş veriyor.

Turgut Özal Kamp Merkezi'ndeki hazırlıklarla ilgili bilgiler veren Görme Özürlüler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Şerif Büyüktaş, "Ömer kardeşimiz henüz 10 yaşında. 8 Ocak 2011 tarihinde Ankara'da yapılacak olan Görme Özürlüler Türkiye Judo Şampiyonası'na kendisini hazırlıyoruz. Hazırlığımız gayet iyi geçiyor. Hocalarımız nezaretinde çalışıyor. Kategori olarak 26 kilogramda müsabakaya katılacak. Biz kendisini rakipsiz olarak görüyoruz. Önümüzdeki senelerde Ömer'in Malatya'nın gururu olacak. Avrupa ve
Dünya Şampiyonalarında da kendisinden çok şeyler bekliyoruz. Malatya'yı da en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz" dedi.

Büyüktaş, heyet olarak Ömer'i okulunda da ziyaret ettiklerini kaydederek, "Görme özürlü sporcularımıza ve çocuklarımıza öz güvenlerini kazanmaları ve hayata bakış açılarını değiştirmeleri açısından heyet olarak destek veriyoruz. Çocuklarımızın kafa yapısı hangi spora uygunsa o spor dalına yönlendiriyoruz. Ömer'in de Judo ve Halter spor branşlarında başarı göstereceğine inanıyoruz. Judo'da çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Halter sporunda henüz yaşının küçük olması sebebiyle çalışmalara başlamadı. 14
yaşında da çocuğumuzu Halter'e başlatacağız" diye konuştu.
Şampiyona hazırlıklarını sürdüren Ömer Uçar ise, Türkiye Şampiyonası'nda Malatya'yı en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti.

Ömer'in en büyük destekçisi olan ablası Hatice Uçar da, Ömer'in çok iyi bir aşama kaydettiğini ifade ederek, "Ömer'in azmi ve bir şeyleri istemesiyle biz buralara geldik. Bizde sonuna kadar onun destekçisiyiz. İnşallah Ömer'in hakkında hayırlısı olur" şeklinde konuştu.

Uçar, Ömer'in evde boks maçlarını sorduğunu ve ilgisinin olduğunu belirterek, "Bu spor dalına inanılmaz ilgiliydi. Bizlere sorurdu. Görmüyordu ama sürekli bir ilgisi vardı. Bir gün Judo'ya yazılmak istediğini söyledi. Bizde getirdik. Şuan hem kendisi hem de biz mutluyuz. Çünkü Ömer mutlu olduğu zaman bizlerde mutlu oluyoruz" dedi.

Görme özürlülerin her şeye haklarının olduğunun görülmesini istediğini vurgulayarak, "Sadece sağlam insanların değil, özürlü diye engellilerin geri plana atılmaları çok yanlış. Biz bunu kapatmaya çalışıyoruz. Onlarda bizim gibi. Sizde bizim gibisiniz demeye çalışıyoruz. Hiçbir şeyin eksikliğini hissetmesinler diye uğraşıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız