SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ömrümü Uzattınız.. Sağolun, Varolun..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki sporun temel taşlarından biri olan, eski Gençlik ve Spor (Beden Terbiyesi) İl Müdürlerinden Osman Çağlı (üstteki fotoğrafta sağdaki)'nın adı; İnönü Stadı, Atatürk Spor Salonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün de yeraldığı spor kampüsünün içerisinde bulunan Kapalı Yüzme Havuzu'na verildi.

Havuza, "Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu" adının verilmesi dolayısıyla bir süre önce yapılan törenin ardından, Çağlı ile Vali ve ilgililer, biraraya geldiler.

Vali Osman Derya Kadıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Mehmet Bayansalduz, Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cengiz, Çağlı ile yıllarca birlikte çalışmış halen Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cengiz İnci, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Yalvaç ile davetlilerin katıldığı törende konuşan Çağlı, kendisinin hatırlanarak adının havuza verilmesinden duygulandığını belirterek, teşekkür etti.

Vali Kadıoğlu, Belediye Başkanı Akın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Bayansalduz’un çabalarıyla bunların gerçekleştiğini ve daha önce oturduğu sokağa da adının verildiğini anımsatan Çağlı, “Vefa gösterenlere teşekkür ediyorum. Çok duygulandım. Ömrümü uzattınız. Kendimi 5 yaş daha gençleşmiş hissediyorum” dedi.

Vali Kadıoğlu ise, Çağlı’nın Malatya’ya büyük hizmetleri bulunduğunu belirterek, ismini havuza vererek anısını yaşatmak istediklerini söyledi.

35 yılın üzerinde devlet memuriyeti bulunan, 1953-1982 yılları arası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan, 1960'larda Malatyaspor’un kurulmasına öncülük eden ve halen 80'li yaşlarını süren Osman Çağlı, Malatya'nın "canlı tarih" diye ifade edilen isimlerinden biri ve renkli- esprili kişiliğiyle de tanınıyor.

Toplantıya katılanlar, daha sonra havuzun önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız