SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖMSS İçin Başvuruyorlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:25
ÖMSS İçin Başvuruyorlar
A- A+ PAYLAŞ
 
Bu yıl ilk kez yapılacak ÖMSS'ye hazırlanan engellileri sınav heyecanı sardı. Engelliler, sınav başvurularının başlamasıyla il müdürlükleri önünde kalabalık oluşturdu. 
     
Başvurularla sınavın heyecanını şimdiden yaşamaya başlayan engelliler, Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde uzun kuyruklar oluşturdu. İlk gün 100 engellinin müracaat ettiği müdürlüğe, 5. günün sonunda 600'e yakın başvuru oldu. 
     
Müdürlüğe ön başvurunun ardından bankalara para yatırarak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bürolarına başvurmak durumunda kalan engelliler, bu işlemlerin hepsinin tek çatı altında birleştirilmesini istiyor. 
     
Görme engelli Nuray Karakuş da başvurun başlamasıyla sınav heyecanını da yaşamaya başlayan engellilerden biri. Engelliler için böyle bir sınav yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Karakuş, sınava hazırlanmak için kursların açılmasından da memnun olduklarını dile getirdi. Bu kadar çok sayıda engelli memur alımının kendilerini umutlandırdığını dile getiren Karakuş, çalışma şanslarının da bu sınavla artacağını belirtti. Başvurularda zorlandıklarını anlatan Karakuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yapılacak başvurunun ardından ÖSYM ve bankaya gitmek zorunda olduklarını söyledi. Karakuş, bu hizmetlerin tek çatı altında birleştirilmesini istedi. 
     
Ortopedik engelli Ebubekir Keskin de, kendileri için bu sınavın büyük bir umut olduğunu vurguladı. Türkiye'de pek çok engellinin işsiz olduğunu dile getiren Keskin, yasal olarak hakları olmasına rağmen kurumlarda yeterli miktarda engelli çalıştırılmadığını söyledi. Keskin, ''Her kurum 3-5 engelli çalıştırsa, bu engelliler de çalışabilir, evlerini geçindirebilirler'' dedi. 
     
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın engelliler konusundaki hassasiyetine dikkati çeken Keskin, ''İnşallah bu sınavla engelli arkadaşlarımız da evlerine ekmek götürebilecekler'' diye konuştu. 
     
Sınav başvurusu yaşayan Ali Kürşat Çavdar da, sınava başvurmak için Hekimhan ilçesinden merkeze kadar geldiğini söyledi. Sınav başvurusu için para alınmasını eleştiren Çavdar, engellilerin pek çoğunun işsiz olduğu için yeterli parası olmadığını, başvurularda engellilerden para alınmaması gerektiğini dile getirdi. 
     
     -Talep eden engelliye araç sağlanacak- 
     
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar, engellilerin sınav müracaatlarını sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getirdi. 
     
Müracaatları alan görevlinin Ankara'da 2 günlük eğitim gördüğünü kaydeden Tatar, engellilere tanınacak kolaylıklar noktasında sıkıntı yaşanmaması için böyle bir çalışma yapıldığını kaydetti. Tatar, ''Engellilerin müracaatlarını kolaylaştıracak bir ortamda hizmet veriliyor'' dedi. 
     
Tatar, 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılacak başvurular için gerekli ilanları kaymakamlıklar ve ilçe belediyelerine gönderdiklerini kaydederek, ''Ulaşım konusunda bir sıkıntı yaşandığı taktirde, talep olması halinde ilçe ve il kaynakları noktasında engellilerin erişimi için gerekli destek verilecek'' diye konuştu. 
     
Sınav başvuruları başlamadan önce ÖSYM büro temsilcisi ile banka görevlisinin de engellilere aynı bina içinde hizmet vermesi konusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Tatar, ancak birden fazla bankayla işlem yapılacağı ve buna uygun yerleri olmadığı için böyle bir yapılanmaya gidemediklerini söyledi. 
     
Tatar, ayrıca 29 Nisan'da yapılacak sınavda engelli vatandaşların sınav merkezlerine ulaşmasında da gerekli ulaşım hizmetini vermeyi planladıklarını bildirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız