SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖMSS Pazar Günü Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:53
ÖMSS Pazar Günü Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ
 
İlk kez önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt bir açıklama yaptı. 
 
Sınavın 29 Nisan Pazar günü saat 10.00'da başlayacağını belirten Bozkurt, " Adaylar sınava gelirken yanlarında 2012-ÖMSS sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekiyor. Sınava Giriş Belgesini her aday kendi şifresiyle ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden yazdıracaktır. Adaylar, sınava giriş belgesinde yazılı yardımcı araçlarla sınava girebilecek. Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, elektronik büyüteç, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına alınmayacak. Bu konuda adaylarımızın titizlik göstermesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 
İlkokul ve Ortaokul mezunları, Özürlü Memur alımı için kuraya başvuracaklarını belirten Bozkurt, “ Başvurular 14-25 Mayıs tarihleri arasında Müdürlüğümüze yapılacaktır. Ön başvurusunu yapan memur adayları bankaya 10 TL yatırdıktan sonra herhangi bir liseye gidip başvurusunu tamamlayacaktır. Başvuracak adayların en az % 40 özürlü olması gerekmektedir. Ön başvuru için Özürlü Sağlık Kurulu Raporu, diploma ve nüfus cüzdanı gerekmektedir. Rapor ve diploma aslı gibidir mühürlü olacaktır.” dedi. 
 
ÖMSS'ye Malatya'dan 1036 kişinin müracaat ettiğini söyleyen Hidayet Bozkurt, müracaat eden adayların özürlü grubu şöyle sıraladı;  "Genel Özürlü Sayısı : 666 ( %64), Görme Özürlü Sayısı 178 ( %17), İşitme Özürlü Sayısı 102 (%10), Zihinsel Özürlü Sayısı 90 (%9), " 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız