SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Omurga Cerrahi Merkezi Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde, 3 boyutlu düzeltmeyi tek bir operasyonla yapmayı sağlayan "Posterior Vertebral Kolon Rezeksiyonu" uygulaması başladı. 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde Yrd.Doç.Dr. Mehmet Fatih Korkmaz ve ekibi, deneyimli cerrahlar tarafından uygulandığında etkinliği ve güvenilirliği kanıtlanmış olan, sıkı bir nörolojik gözlem altında 3 boyutlu düzeltmeyi tek bir operasyonla yapmayı sağlayan 'Posterior Vertebral Kolon Rezeksiyonu'nun uygulamaya başlanmasının ardından hastaların artık il dışına gitmeyecekleri bildirildi. 
Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Korkmaz, bu tekniği uygulayarak L1 hemivertebraya bağlı gelişmiş ileri derecede kifo-skolyozu olan bir hastayı opere ettiklerini ifade edip, bu işlem sırasında, pedikül vida yerleştirilmesi, geçici çubuk yerleştirme, geniş bir laminektomi, Posterior Vertebral Kolon Rezeksiyonu, ön ağ kafesi yerleştirilmesi, sıkıştırmalı kademeli düzeltme ve yerinde bükme ve düzeltmeyi tek bir operasyonla sadece bel bolgesinden yapılan bir girisim ile başardıklarını vurguladı. 
Omurga deformiteleri, skolyoz (bel egriligi) kifoz (kamburluk), omurga kırıkları, omurga kanalı darlıkları (Spinal stenoz), başarısız omurga cerrahisi revizyonları ve bel kayması (Spondilolistezis) ameliyatlarını başarı ile uyguladiklarını söyleyen Korkmaz, Hakkari, Van, Elazığ ve Adıyaman gibi çevre illerden gelen hastaları da opere ettiklerini aktardı. 
İlerleyen zaman içerisinde İnönü Üniversitesi'ni "Omurga Cerrahi Merkezi" haline getirmeyi planladıklarını belirten Korkmaz, çok pahalı olan skolyoz ve diğer tüm omurga rahatsızlıklarının tedavisini tamamen ücretsiz olarak uyguladıklarının bilgisini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız