SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Omurgalı Olun Omurgalı!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:10:51
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürecik Radar istasyonu ile ilgili ‘İsrail’e bilgi veriliyor’ iddialarına cevap vererek, “Çıkmış Kılıçdaroğlu ne diyor ‘Kürecik’deki radar İsrail’e bilgi veriyormuş.’ Vay Gafil… Bu ne cehalet ya. Omurgalı olun omurgalı. Şerefli olun, şerefli. Ecdadınız gibi dik durun, dik durmayı öğrenin. Kürecik’deki radar Kahramanmaraş’ta bunların hepsi bir NATO üyesi olmamız hasebiyle talebimiz üzerine bizim savunmamızda kullanılmak üzere buralara getirilmiş olan radarlardır ve füzelerdir” dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılara sert tepki göstermeye grup toplantısında da devam etti.

“SATILMIŞ KALEMLER İSRAİL ADINA MERHUM ECEVİT’İ HİZAYA SOKMAYA ÇALIŞTILAR”

Başbakan Erdoğan, içlerini açıtan başka bir olayın olduğunu belirterek, “2002’de merhum Bülent Ecevit Cenin katliamına haklı biçim soykırım dediğinde İsrail’den, batıdan çok içerideki dalkavuklar Ecevit’in üzerine yürümüştü. O malum medya, o malum satılmış kalemler İsrail adına Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına hiza ve istikamet vermeye çalışmışlardı. İşte şuanda da bu yapılıyor. İsrail’den, batıdan çok içerideki medya, içerideki ihanet şebekeleri bizim üzerimize geliyor. Gazze katliamını örtmek, perdelemek için her gün alçakça iftiralar atılıyor. Neymiş; Türkiye İsrail’e jet yakıt satıyormuş. Dürüst olun dürüst. Zaten çıkınınızda tek şey var; yalan, iftira, takiye siz busunuz ya… Siz busunuz. Enerji Bakanım kaç kez açıkladı. Böyle bir şey söz konusu değil. Ama bunlar öyle ciddi anlamda yalanı meslek edinmişler ki düşünün buraya İsrail’in uçağı gelir ve havalimanından kendi yakıtını alır. Bu her ulus için gittiği ülkelerde orada bakımını yaptırır, yakıtını alır, ondan sonra yoluna devam eder. Eğer bunu İsrail’e jet yakıtı vermek olarak takdim ediyorsanız bu söyleyecek bir şeyim yok. Aynı şekilde bizim 40’ı aşkın uçağımızda Tel Aviv’e gidiyor ve onlarda oradan yakıtını alıyor. Yani bu uçaklar gidip gelmesin mi? Bunları mı kaldıralım. Duygularla konuşacağımız noktada değiliz. Akılla, ilimle, tecrübeyle konuşmak durumundayız. Ha öyle anlar olurki buna da tevezsül edersiniz. Karşılıklı uçaklar gitmeye bilir. Peki o zaman soruyorum; gerek bizim vatandaşlarımız, gerek Filistinli vatandaşlar, onlar diyelim ki Filistin’den çıkıp bu tarafa gelecekleri zaman işte bu uçaklarla geliyorlar. Biçim uçaklarımızla geliyor. Bunları konuşurken bunları düşünerek konuşmuyorlar. Sadece acaba nereden köşeye sıkıştıra biliriz buna bakıyorlar. Duyguların egemen olduğu bir dünyada değil aklın, ilmin, tecrübenin, deneyimin egemen olması gereken bir dünyada yaşıyoruz” diye konuştu.

“OMURGALI OLUN OMURGALI. ŞEREFLİ OLUN, ŞEREFLİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürecik Radar İstasyonu’yla ilgili iddialara da cevap veren Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çıkmış Kılıçdaroğlu ne diyor ‘Kürecik’deki radar İsrail’e bilgi veriyormuş.’ Vay Gafil… Bu ne cehalet ya. Omurgalı olun omurgalı. Şerefli olun, şerefli. Ecdadınız gibi dik durun, dik durmayı öğrenin. Kürecik’deki radar Kahramanmaraş’ta bunların hepsi bir NATO üyesi olmamız hasebiyle talebimiz üzerine bizim savunmamızda kullanılmak üzere buralara getirilmiş olan radarlardır ve füzelerdir. Ya bunu bilmeyecek kadar cahil. Böyle yalan iftirayla olur mu. kaldı ki İsrail’in böyle bir şeye ihtiyacı yok. Çünkü onun haber alma kaynakları çok daha farklı. Türkiye Cumhuriyetinin her bir vatandaşı şereflidir. Onurludur. Haysiyetlidir. Sizde bir nebze olsun haysiyetli olun. Dikkat edin bu iftiraları İsrail gündeme taşımıyor. Bu iddiaları İsrail medyası gündeme taşımıyor. Bu iddiaları dalkavuk ve satılmış medya, dalkavuk ve satılmış kalemler gündeme getiriyor. Gidin bakın köşelerine tarihleri boyunca İsrail’e bir tane ciddi eleştiri yazdıklarını göremezsiniz. Gidin bakın manşetlerine 1948’den bugüne kadar İsrail ciddi eleştiren bir manşet bulamazsınız. İsrail ne zaman katliama başlar buradaki dalkavuklar gündemi çarpıtmak için kalemlerine sarılıralr. Şuanda da bunu yapıyorlar. İsrail’i bıraktılar, Gazze’yi bıraktılar sabah akşam hükümete saldırıyorlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız