SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Omuz Omuza Çalıştık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:34:08
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekilleri Cemal Akın ve Mustafa Şahin ile Büyükşehir Başkan adayı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Battalgazi adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt başkan adayı Hacı Uğur Polat, Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen huzur toplantısına katıldılar.

Toplantıya ilişkin AKP'nin basın bülteni şöyle:

"AK Parti İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, AK Parti Malatya Milletvekilleri Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ile AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen Huzur Toplantısı’na katıldı. 

Güven Düğün ve Mevlit Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi,  “Demokrasinin en güzel yanlarından birisi; 5 yıl sonra halka hesap verebilmektir. Tabi demokrasinin güzel yanlarından diğeri de, halkında hesap sorabilmesidir. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sizlerde aynı şekilde mahallelerinizde çok güzel hizmetler yaptınız. Bunun takdirinin sandıkta görüleceği bir zaman dilimindeyiz. Seçimin Malatya’mız ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. 

“HER ZAMAN HALKIMIZLA BERABER OLDUK”

  AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, her zaman vatandaşlarla bir arada olduklarını kaydederek, “Milletvekili arkadaşlarımızla beraber 2002 yılından buyana halktan kopuk, halka tepeden bakan, sırça köşklerde siyaset yapan zihniyeti elimizin tersiyle itip, attık. Malatya’ya her geldiğimizde köy ve mahallerimizi ziyaret ettik. Sivil toplum kuruluşlarımıza gittik, vatandaşlarımızla bir arada olduk. Sizlerin bizlere vermiş olduğunuz yetkiyi mecliste kullanırken; sorunlarınızı, bire bir sizlerle görüşerek meclise taşımanın gayreti içerisinde olduk” dedi.

  Şahin, mahalle temsilcilerini hiçbir zaman muhtarların yerine koymadıklarını belirterek, “Biz mahallelerde yetkili olarak bir tek devletin temsilcisi olarak muhtarlarımızı gördük. Onun dışında bizim teşkilat çalışmalarımızla alakalı mahalle temsilcilerimizi, sizlerin yerine konması gibi yanlışa düşmedik, düşmeyiz. Mahalle temsilcilerimizin görevi ayrı, muhtarlarımızın görevi ayrıdır” ifadelerini kullandı. 

“MUHTARLARIMIZLA OMUZ OMUZA ÇALIŞTIK”

  AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın da, muhtarlarla her dönemde omuz omuza birlikte çalıştıklarını anımsatarak, “Malatya’mızı büyükşehire hazırlama noktasında, belediye başkanlığım döneminde muhtarlarımızla sırt sırta vererek, çalıştık. Mahallelerimizin problemlerinin çözülmesi noktasında her ay sizlerle toplantılar yaptık. Bazen Muhtarlar Derneği’nde bazen de Belediyemizde toplantılar yapar ve eksiklerimizi giderirdik. Milletvekilliği dönemimizde de arkadaşlarımızla beraber her zaman muhtarlarımızla bir arada olduk ve beraber çalıştık” diye konuştu. 

“ŞEHRİN HER NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’yı lokal olarak ele aldıklarını kaydederek, “Çevre yolunun altında ve üstünde, şehrimizin Doğusu ve Batısında çalışmalar yaptık” dedi.

 Çakır, Malatya’nın gelişmesi ve büyümesi adına önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Yeni yol ve artellerin açılması, yolların genişletilmesi gibi önemli altyapı çalışmaları yapıldı. Şehrin, ana damarları, çarşı merkezleri ve sembolik noktaların tamamını yeniledik. Bunu sadece üst yapı düzenlemesi olarak yapmadık. Altyapısıyla her yeri yeniledik. Malatya yeniden kalkınan, gelişen modern bir şehir haline dönüştü. Bu yenileme çalışmalarını yoğun bir tempoyla geçirdik. Kültürel ve sosyal anlamda da yaptığımız ve devam eden projelerimizde var. Özellikle köy muhtarlarımızda bu toplantıda bulunuyor. Şimdiye kadar İl Özel İdaresi’nden hizmet alıyordunuz. Bu hizmetleri artık Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak biz getireceğiz. İl Özel İdare’yi daha pratik hale getireceğiz. İlçe ve beldelerimizde üslerimiz oluşacak. Oralardaki belediye binalarımız kapanmayacak. Oradaki iş makineleri, araç ve gereçleri koruyacağız. Gerekli yerlere de takviye yapacağız” şeklinde konuştu.

“HİZMETLERİ HER TARAFA YAYACAĞIZ”

 Büyükşehirle birlikte hizmet ve çalışmaların ciddi bir hız ve ivme kazanacağını kaydeden Çakır, şunları söyledi: “Yapabileceğimiz işleri kararlılık ve cesaretle yaptık. Bu çalışmaların kaynağını ve finansını oluşturmayı başardık. Malatya’da şehircilik anlamında yapılan değişim ve dönüşüm büyükşehir ile birlikte ciddi bir hız ve ivme kazanacak. Hep birlikte Malatya’nın inşasında omuz omuza çalışacağız. İlçelerimiz ve köylerimiz için projelerimizi ortaya koyacağız. Her yörenin ve her köyün kendine göre sıkıntıları var. Birlikte çalışma temposu ve takvimi ortaya koyacağız. İnşallah 5 yıl içerisinde köylerimizde çözülmedik sorun bırakmayacağız. Malatya nasıl ki bir lokomotif olarak kalkınacaksa, inşallah bu hizmetleri her tarafa yayacağız.”

“MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

 AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, yerel yönetimlerde muhtarlarla iş birliğinin büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, “İnşallah önümüzdeki süreçte muhtarlarımızla birlikte çalışacağız. Seçimden sonra muhtarlarımızla bir araya gelerek, bulundukları mahallelerle ilgili detaylı bir görüşme yapacağız” ifadesini kullandı. 

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIDIR”

  Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu ifade ederek, “Muhtarlarımız demokrasinin temelidir. Demokrasinin başladığı yer, muhtarlık seçimidir. Gerçek anlamda demokrasinin tecelli ettiği yer mahallelerdir. Hükümetimizde, muhtarlarımıza büyük bir duyarlılık ve hassasiyet göstermektedir. Hükümetimiz, muhtarlarımıza ekonomik ve sosyal anlamda kazanım sağlamıştır” şeklinde konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE YARIŞIN”

  Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren de, AK Parti heyetine toplantılarına katıldıkları için teşekkür ederek, “Mahalle muhtarlarımızı sükunet içerisinde, muhtarlara yakışacak bir şekilde seçimlerin yapılması ve seçime giren adaylarında birbirlerini kırmadan ve üzmeden birlik ve beraberlik içerisinde bir yarışa girmelerini temenni ederim” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız