SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı 'Demokrasi' İçin Meydana Çıktı

0
Güncellendi - 2016-08-08 02:54:41
Malatyalı 'Demokrasi' İçin Meydana Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

  • On binlerden muhteşem 'Demokrasi ve Şehitler' mitingi.. COŞKULU MİTİNGDEN GÖRÜNTÜLER..

Malatya’da, 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' gerçekleştirildi. On binlerce insan, ellerinde Türk Bayraklarıyla ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

Birlik ve beraberlik şarkılarının söylendiği mitingde, darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü teröristler lanetlendi.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, “Bundan sonra kimseye ne verecek bir karış toprağımız ne bir çakıl taşımız var. 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşı Alevi’siyle, Sünni’siyle, Türk’üyle, Kürt’üyle bu gemiyi batırtmayacağız” dedi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ise, “15 Temmuz’da kendini bilmez, tarihini bilmez, geçmişini bilmez bazı kendini bilmez zavallılar, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi ele geçirmek için bir darbe girişiminde bulundular. Ama sonunda rezil oldular” ifadelerini kullandı.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de, FETÖ ve PKK terör örgütüyle başta Amerika ve Avrupa’nın bir oyun oynayıp, hesap yaptıklarını ifade ederek, “Ama en büyük hesapları bozacak Cenabı Allah’ın hesabını unuttular, Tayyip Erdoğan’ı unuttular, siz milleti unuttular. Bu millet öyle bir millet ki tankın önüne çıkan, uçağın önüne geçen siz milleti susturmaya kaktılar. Susar mıyız? Biz yiğit memleketin evlatlarıyız” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Malatyalıların meydanları doldurarak, yiğitliklerini gösterdiklerini belirtti. Erkoç, “İlk günden beri yılmadınız, usanmadınız ama hainlere gereken cevabı al bayraklarla verdiniz. Gereken onuru ve izzeti ortaya koydunuz. Onursuzlar ve izzetsizler kendi hallerine düştüler. Zaman birlik, kardeşlik, bir araya gelme zamanıdır” şeklinde konuştu.

Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş de, “Parasını bu ülkenin insanların vergisiyle alan, bu vatanın topraklarından üretilen meyvesinden, sebzesiyle kanını doyuran, dış emperyalist güçlerin uşağı olan Muhammed Ocağını lekeleyen, ülkemizdeki vatan bütünlüğümüzü zedeleyen insanları terörist ilan ediyor, onları lanetle kınıyorum” dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Kerem Yıldırım ise, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı milletin iradesine darbe vurmak, devletin yönetimi üzerinde cunta kurmak, terörün kanlı darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydederek, “Millete kan kusturdular. Devlete diz çöktürmek istediler. 15 Temmuz akşamı milletin iradesine çökmeye çalıştılar. Meydanlara inerek bu ihanet çetesine ayar veren milletimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem de, 15 Temmuz akşamı Türkiye’nin başına tarihin her safhasında zaman zaman gelebilecek kara bulutlar indiğini ifade ederek, “Bu kara bulutlara karşı tek bir şeye iman eden, tek bir varlığa diz çöken, secde eden bu milletin evlatları sokağa döküldü. Hem alp hem de eren olan alperenler döküldü. Allah bu milletten razı olsun. Tankın altında kalıp şehit olan, tankın üzerine çıkıp zafer narası atan bu necip millet boyun eğmedi” şeklinde konuştu.

CHP adına konuşan, kendisi de 'Balyoz Davası' mağduru olarak uzun süre hapiste yatan Emekli Kurmay Albay  CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin ise, “Türkiye Cumhuriyetine musallat olmuş olan bir terör örgütü vardır. Bu terör örgütünün adı Fetullahçı Terör Örgütü’dür. Bu terör örgütü 2016 yılında fark edildi oysa bu terör örgütü 2007’den itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nde operasyonlar yapıyordu. 2007-2008’de adalet içerisindeki elemanlarını kullanarak yaptı. İleride tarih 15 Temmuz’un kahramanı olarak Türk halkını yazacaktır” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Ben 15 Temmuz’dan bugüne kadar hiçbir gün bu meydanları boş bırakmayan tüm Malatyalı hemşerilerimi tüm kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. O gün ordumuzun içerisindeki bir asi grubun kalkışması sonucu, her şey yolunda gidiyorken o başkaldıran asi grubu yine Allah’a şükürler olsun sizlerin o onurlu, erdemli duruşuyla bertaraf etmiş olduk. Kimse ülkemiz üzerinde operasyon yapmaya kalkmasın. Bu millet vatanı için, namusu için can vermeye her daim hazır, bunu böyle bilsinler” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye’nin bugüne kadar çok badireler atlattığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu dik duruşun emin olun bir örneği yok. Sizlerle ne kadar gururlansak, onur duysak azdır. Büyük bir tehlikeyi atlattık diyemeyeceğim, hep birlikte inşallah atlatacağız. Bu mücadele devam edecek. Buna kısaca darbe deyip geçmemiz mümkün değil. Ülkenin her noktasında, her kurumunda, en kritik noktalarında olan çok derin bir şebeke. Ama buna sizler fırsat vermediniz.”

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da, “Bugün tekrar tekrar birbirimize hatırlatmamız gereken bir gün. Çünkü tarih bugünü en az 15 Temmuz kadar büyük harflerle, büyün puntolarla yazacaktır. 15 Temmuz’da bu millet kendisine yönelen, iradesine yönelen, haysiyetine yönelen, tarihine yönelen, değerlerine yönelen bu darbeyi, bu kalkışmayı, milletin bütün değerlerini peşkeş çekmeyi amaçlayan bu hareketi nasıl birlikte engellediyse, göğsünü siper ettiyse; bugünü de aynı şekilde tek yürek, tek yumruk olarak bütün dünyaya haykırmaktadır” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, Malatya’nın 15 Temmuz 2016’da gece 23.00’dan itibaren meydanlara indiğini belirterek, şunları kaydetti:

“O sizin dimdik duruşunuz, elif gibi duruşunuz binlerce şükre, teşekküre muhtaçtır. Analarım 25 gündür buradalar. Kardeşlerim 25 gündür buradalar. Malatya nöbet bekliyor. Türkiye nöbet bekliyor. Türkiye devlet, bayrak, vatan nöbetinde. Malatya, vatanı için yolunu belirledi ve dimdik durdu. 15 Temmuz kalkışmasında 81 ilimiz dimdik durdu. 15 Temmuz 2016 tarihi Türkiye tarihine kara bir leke olarak yazılacaktır. 15 Temmuz bundan sonra demokrasi bayramı olarak kutlanacak. 7 Ağustos’ta beyaz yazılarla yazılacak.”

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, “15 Temmuz’da ülkemizin bağrına, yüreğine, şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine kene gibi yapışmış hem Türk Silahlı Kuvvetlerimize hem ülkemize hem ülkemizin değerli cumhurbaşkanımıza hem milletiminiz iradesi meclisimize hem de siz değerli milletimize hançer gibi saplanan o hain, kalkışmacı ve ülkemizi iç çatışma suretiyle Suriyelileştirmek isteyen hain teröristlerin maalesef o üzücü hadiselerini hep birlikte yaşadık. Ama o andan itibaren bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve hükümetimiz bir taraftan sizler, milletimizin gücü o ihanetin, o kalkışmanın karşısında dimdik ayakta durarak, meydanlarımızda tüm bu adi kalkışmaya, terörist saldırıya karşı milletimizin gücünü, birliğini adeta haykırarak gösterdiniz” şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, “O gün 15 Temmuz akşamı sizler bu sokakları doldurdunuz, bu meydanları doldurdunuz, cumhurbaşkanımızla birleştiniz, cumhurbaşkanım milletle birleşti, ‘milletin gücü budur’ dedik. ‘Malatyalıların gücü burada, darbeciler nerede?’ dedik. Darbeciler o gün kardeşlerimizi katlediyorlardı. Annelerimizi, bacılarımızı, ninelerimizi, bebelerimizi katlediyorlardı. Gözleri dönmüştü. Milleti tanımıyorlardı. Milletin gücünü tanımıyorlardı. Millete istikamet çizmek, yön vermek istiyorlardı. Eğer birileri Türkiye’ye bir eksek çizecekse, bir istikamet çizecekse, bunu çizecek işte bu meydandaki Malatyalılardır. O tanklara, o kurşunlara kendisi siper edenler istikamet çizerler. Eğer Türkiye üzerinde bir operasyon yapmayı düşünenler varsa, Türkiye’yi bataklığa, Suriye’ye çevirmek isteyenler varsa milleti tanımamıştır” dedi.

Miting için alana gelen 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de, vatandaşlarca coşkuyla alkışlandı.

Miting sonrasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve protokol ile birlikte 2. Ordu Komutanı Korgeneral Temel de sahneye çıktı ve Malatyalıları selamladı.

KİMLER KATILDI?

Mitinge 100 bine yakın vatandaşın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, ilçe belediye başkanları, İnönü Üniversitesi'nin Pazartesi günü göreve başlayacak olan yeni rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, vakıf ve dernek başkanları, sendika temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri de katıldı.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

miting1

miting2

miting4

miting5

miting95

miting7

miting8

miting9

mk1

miting91

miting92

miting93

miting97

miting96

mk3ü

Paano01

miting6

mk

miting98

miting94

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Malatya 7 ana jet üssü kapatılıyor bunun ıcın de toplanırmısınız lütfen! Ivedı engel olun bu duruma!
    0
    0
    Yanıtla
  • serkuş (7 yıl önce)
    malatya belediyesi birşeyeye yaramamışmı neden türk bayrağı az burda ey gürkan helvacıoğlu yaptığınız hizmet bu kadar olur işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Hep birlik beraberlik içinde olsak ülkemzi kimse tutamaz torpilin haksızlığın şucu bucu olmaması ne güzel olur bu birlik tablosu inşallh hep daim olur
    0
    0
    Yanıtla