SON DAKİKA
SON DEPREMLER

On Binler Uğurladı

A- A+ PAYLAŞ

Kıvırcık Ali olarak bilinen Türk halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz, dün 05.00 sularında Çatalca’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

ALİ Özütemiz, dün Çatalca Tepekent’teki evinden çıktıktan kısa süre sonra kaza geçirdi. Kendisinin kullandığı ciple takla atan Özütemiz, olay yerinde yaşamını yitirdi. Sağ tarafı ve tavanı tamamen çöken ve kullanılmaz hale gelen cipten çevreye türkü CD’leri fırladı.

İtfaiye ekiplerinin sıkıştığı cipten çıkardığı sanatçının cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna getirilirken, haberi alan yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. Ceylan, Ferhat Tunç, Tolga Sağ ve eşi Pınar Sağ da hastaneye gelenler arasındaydı. Ferhat Tunç, “Soyadı gibi çok temiz bir insandı. Geriye birçok eser bıraktı. Allah rahmet eylesin” derken, Ceylan “Çok iyi bir dostumu kaybettim” diye konuştu.

Bu arada kaza yerinin yakınındaki otoparkın sahibi Cafer Gaffaroğlu ise olay anıyla ilgili şunları anlattı: “Bir patlama sesi duyunca, sesin olduğu yere koştum. Takla atan araçtaki kişi kendinde değildi. Sağlık ve itfaiye ekiplerine hemen haber verdim. Ekipler kalp masajı yaptı ancak kendisini kurtaramadı.” Ali Özütemiz’in çamur nedeniyle kayganlaşan yolda cipinin kontrolünü kaybettiği sanılıyor.

ON BİNLER ONU UĞURLADI

Trafik kazasında yaşamını yitiren Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz'in Avcılar Yeşilkent mahallesindeki cenaze töreninde izdiham yaşandı. Cenaze törenine katılan binlerce kişi Er Mahmut Dede Cemevi içi ve önündeki caddeyi tamamen doldurdu. İzdiham yüzünden Kıvırcık Ali'nin cenazesi güçlükle avluya çıkarıldı. Basın mensupları ve Özütemiz ailesi zor anlar yaşadı. Vatani görevini yaparken babasının ölüm haberini alan birliğinden aldığı özel izinle caneze törenine katılanan Eren Özütemiz, babasının kendisine emanet ettiği bağlamayı elinden hiç düşürmedi.Eren, bir ara kalabalıktan bunalıp sazını havaya kaldırarak, tepki gösterdi. Cemevine Kıvırcık Ali'nin poster ve Türk bayrağı asıldı. Caddeler kalabalık tarafından doldurulunca, bazı vatandaşlar çevredeki binaların çatılarına çıktı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde cenaze namazını kıldıracak, Alevi Dedesi güç anlar yaşadı. Devreye kendisi de Alevi Dedesi olan Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ girdi. Sağ, konuşmasıyla kalabalığı sakinleştirdi. Cenaze namazının darlık yüzünden mezarlıkta kılınacağını, yapılacak dualara eşlik edilmesini istedi. Kalabalık, dualara hep birlikte eşlik etti. Kıvırcık Ali'nin cenazesi alınan helallik alınmasının ardından kalabalığın alkışları ve çiçek yağmuru altında Esenyurt Güzelce Mezarlığına götürüldü.

Halk ozanı olan babası Ali Özütemiz de Kıvırcık Ali doğmadan 37 gün önce trafik kazasında ölmüş. Kıvırcık Ali bir röportajında babasıyla ilgili olarak şunları söylemişti: ''Bu zorlu yolculukta ben doğmadan önce kaybettiğim, adını taşıdığım babamın sazını çalıyorum. Bana uğur getiriyor.''

O BİR FENOMENDİ

Kıvırcık Ali bir fenomendi, en çok korsan kasedi basılan kişiler arasında Tarkan’dan sonra ikinci sırada geliyordu. Kanada’dan Avustralya’ya konser vermediği yer kalmamıştı. Almanya’ya o kadar çok gidip geldi ki, bir gün vizesinde problem çıkıp Almanya’ya giremeyince oradaki Türkler Alman Konsolosluğu’nu telefon yağmuruna tuttu ve vizesindeki sorun giderildi. Müzik piyasasının başarısına akıl sır erdiremediği bir türkücüydü.

LİDERLER DE ÜZGÜN

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz’in geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Merhum Özütemiz, ozanlık geleneğimize yaptığı katkıları, özgün yorum ve besteleriyle daima anılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.

KEMAL KILIÇRADOĞLU: Ali Özütemiz’in trafik kazası sonucu öldüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendim. “Türkülerden Türkülere Yol Eyleyen” Kıvırcık Ali, “Geriye Dönün Seneler”, “Hepimize Yeter Dünya” ve “Gül Tükendi Ben Tükendim” ile her türkü severin evine girdi. Türküleri dillerden dillere dolaşacak olan Kıvırcık Ali’ye rahmet, Özütemiz ailesiyle türküseverlere başsağlığı dilerim.”

Eşi perişan

Ali Özütemiz, geçtiğimiz yıl Aslı Güven ile nikah masasına oturmuştu. Nikah şahitliğini İbrahim Tatlıses’in yaptığı sanatçı, bir yıllık evliyken hayata veda etti. Ölüm haberiyle yıkılan eşine doktorlar sakinleştirici vermek zorunda kaldı.

ÜNLÜLER NE DEDİ

MUSA EROĞLU: Haberi duydum ama inanamadım, şoke oldum. İçimiz sızlıyor. Dürüst, iyi kalpli gerçek bir dosttu. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Cenazesi için yola çıktım, İstanbul’a geliyorum.

ERDAL ERZİNCAN: Kötü bir şaka gibi, inanmak istemiyorum. Hem müzikal anlamda hem de arkadaş olarak onunla çok şey paylaştık. Benim 20 yıllık dostum, kardeşimdi. Başımız sağ olsun.

ZAFER GÜNDOĞDU: Erken bir ölüm oldu. Çok sevdiğim bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Adam gibi bir adamı kaybettik. Ali’ye ölüm yakışmadı. Onu her zaman dostluk ve kardeşlik mesajlı türküleriyle hatırlayacağız. Acımız büyük.

FERHAT TUNÇ: Ali bizim dostumuz, kardeşimiz, ailemizdi. Onu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Çok erken öldü. Sevenleri onu son yolculuğuna uğurlamak için toplanıyor. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. İyi bir müzik adamı, iyi bir adam ve iyi bir değer... Türkiye’nin başı sağ olsun.

TOLGA SAĞ: Ali çok büyük bir sanatçıydı. Halk müziğinin en iyileri arasında yer aldı, insanlara türküyü sevdirdi. En son yılbaşı gecesi telefonla görüştüm. Mekanı cennet olsun. Söylenecek söz bile bulunamıyor.

EDİP AKBAYRAM: Sabah kahvaltı yaparken televizyonu açtım, ölüm haberini aldım ve şoke oldum. Lokma boğazımda kaldı. Evladımı kaybetmiş gibiyim. Bana baba, eşime de anne derdi. Beraber festivallere katıldık, onun şarkılarını seslendirdim, epey de ses getirdi. Müzisyenliğiyle, kuş gibi yüreğiyle, insanlığıyla pırıl pırıl bir çocuktu. Ölümü çok erken oldu. Son görevimizi yapıp yarın cemevindeki törene katılacağım. Hepimizin başı sağ olsun.

BELKIS AKKALE: Sabah bir şokla gözümü açtım. Üzüntümü tarif etmem mümkün değil. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Müziğiyle, insanlığıyla hepimizin gönlümüzde yer eden bir sanatçıydı. Tansiyonum çok yüksek ama sürüne sürüne de olsa gidip cemevindeki törene katılacak, son görevimi yapacağım.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız