SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ön Planda Birlik Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Bir süre önce oluşturulan Üniversiteli Malatyalılar Birliği Derneği'nin mezun- öğrenci ilişkili bir gençlik yapılanması olduğu belirtilerek, birlik hakkında bilgi verildi.

Genel başkanlığını Zeynel Doğan'ın yaptığı, kısa adı da Ünim-Bir olan birlik adına yapılan açıklamada, amaçlar ve hedefler şöyle belirtildi:

"* ÜNİM-BİR Geniş kapsamlı bir “Malatya için gençlik yapılanmasıdır”.

ÜNİM-BİR tüm Malatya gençliği kapsayan, geniş kapsamlı , “Malatya için gençlik yapılanmasıdır”. Kendi kulvarında Türkiye’de örnek teşkil eden bir kuruluş olan ÜNİM-BİR ‘in proje çalışmalarına, üniversite öğrencisi,mezun,çalışan genç dinamik arkadaşlarımız katılmaktadır.Üyelerimiz arasında öğrenciler, sosyolog,avukat,gazeteci gibi çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımız bulunmakta. Ağabeylerimiz genele yönelik projeler üzerinde çalışmalar yaparken,öğrenci arkadaşlarımız ,daha çok öğrencilere yönelik projeler üzerinde çalışmalar yapıyor. Örneğin geçen günlerde “Malatya Kültür Elçisi” projemiz kapsamında Türkiye’de temsilcilikler vermiştik.Malatya Kültür Elçilerimiz arasında üniversite öğrencilerinin yanı sıra mezunlar da yer almaktadır.Buradaki amacımız Malatya dışında hemşehrilerimiz arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak,Malatya dışında kendi kültürümüzü tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak.

*Hedefimiz “Üreten Gençlik”

Birbirine bağlantılı bir sistem planlıyoruz.Örneğin mezun olan bir makine mühendisi ağabeyimiz,aynı bölümde okuyan bir üniversite öğrencisi arkadaşımıza bilgi ve tecrübesini, tavsiyelerini paylaşabilsin.Aynı şekilde mezun olma düzeyine gelen bir arkadaşımız da üniversiteye yeni başlayanlara bölümüyle ilgili tavsiyelerde bulunabilsin. İşte bu şekilde amacımız,gençleri oyun salonlarında iskambil destesi çevirip,okey oynayan olarak görmek değil de masa etrafında bir araya gelerek proje-fikir üreten ,yazan,çizen ,konuşan birer birey halinde görmektir.

ÜNİM-BİR olarak çeşitli gençlik kuruluşları,öğrenci grupları ile temas halindeyiz.Bu arkadaşlarımızla ortak çalışmalara başlayacağız.Ayrıca bazı üniversitelerde öğrenci toplulukları-klüpleri ÜNİM-BİR çatısı altında bizimle beraber hareket edecek.İsmimizde de belirttiğimiz gibi,amacımız “birlik” olmak.Birlikte hareket ederek daha güzeli yapabilmek.Bu yüzden ÜNİM-BİR’de aktif olmak isteyen herkesi aramıza bekiyoruz.

* Gönüllü yapılan hizmette rekabet kesinlikle söz konusu olamaz.Biz otobüs firması işletmiyoruz.

Biz otobüs firması işletmiyoruz.Kamu yararına gönüllü yapılan hizmette rekabet gibi bir durum kesinlikle söz konusu olamaz. Zaten bu durumda oluşan rekabet , kaliteyi artırmaz.Aksine siyasallaşmaları,bölünmeleri meydana getirir.Bu da zarar vermektir.ÜNİM-BİR mezun ve öğrencilerin bir araya geldiği tüm gençliği kapsayan geniş bir oluşumdur. Malatya için gençlik yapılanmasıdır. ÜNİM-BİR olarak ,farklı öğrenci gruplarının ve çeşitli kuruluşların Malatya’mız ve ülke gençliğimiz için yaptığı her projeye, kişilerin şahsi çıkarlarına yönelik olmadığı müddetçe desteğimiz olacaktır.Bizim çalışmalarımıza da katılmak ,fikrini beyan etmek isteyen tüm arkadaşlarımıza ise kapımız her zaman açıktır.

* Yaptığımız ziyaretlerde amacımızı anlatıyoruz.

Malatya’da ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yerel yöneticilere ,işadamlarına,akademisyenlere yaptığımız ziyaretlerle Üniversiteli Malatyalılar Birliği D. (ÜNİM-BİR)’in amaç ve hedeflerini anlatıyoruz.Malatya’da İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Naci Şavata’yı ziyaretimizde ,”Gelecekteki Malatya’yı görüyorum” ifadesini kullanarak çalışmalarımızdan dolayı memnuniyetini dile getirmiş,biz gençleri İl Genel Meclis çalışmalarını gözlemlemeye davet etmişti.Aynı şekilde Emniyet müdürümüz Ali Osman Kahya’yı ziyaretimiz oldu.En son olarak Malatya Eğitim Vakfı (M.E.V.) Kadın Komisyonu toplantısına misafir olduk.Buradan da destek görmek bizi son derece mutlu etti.Ziyaretlerimize devam edeceğiz.

*“Kişilerin isimleri öne çıkmayacak”

Son diyeceğim şudur ki bizim yapacağımız çalışmalar da kesinlikle kişiler ön plana çıkmayacaktır.Her zaman ÜNİM-BİR ön planda olacaktır.Başkan’da yönetim de bundan yana. Zaten genel olarak her zaman biz” diyoruz.Çünkü bu işe bir kişi emek vermiyor. Bu iş birlik işidir.”Hep Birlikte En İleriye…”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız