SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ön Planda Olan Malatyalılığımız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:59
'Ön Planda Olan Malatyalılığımız'
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya, 20 Nisan’da açılışını yapacakları dernekleri vasıtasıyla birçok projeler gerçekleştireceklerini söyledi. 

Malatya Hanem Otel’de, dernek yönetim kurulu üyeleriyle basın açıklaması yapan Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya, “Uzun zamandır Ataşehir'de yaşayan Malatyalılar'ı bir çatı altında toplamayı amaçlamıştık. Her gün pek çok hemşeri derneğinin kurulduğu bir ortamda sizin farklılığınız nedir?" diye bir soru gelebilir aklınıza. Bizler İstanbul Ataşehir'de yaşayan Malatyalılar olarak öncelikle bir araya gelip, birlik beraberlik içinde kültürümüzü, geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına yola çıktık. Geçmiş kültürler üzerine inşa edilmeyen medeniyetler yok olmaya mahkumdur" dedi.

Kendisinin ve kurucu üyelerden hiç birinin kişisel beklentileri olmadığını söyleyen Kaya, "Hiçbir siyasi oluşumla bağımız yok. Her düşünceye, fikre saygımız var ve kapılarımız da açık. Bizim için ön planda olan, ortak noktamız Malatyalılık kimliğimizdir. Temel özelliklerimizin en önemlisi bu” ifadelerini kullandı.

Kaya, "Uzun yıllardır yaşadığım Ataşehir'de, Malatyalıların nüfus yoğunluğu olarak ilk dört il içinde olmasına rağmen örgütlü olarak hareket etmemesinin bir kayıp olduğunu düşündük. Malatyalılık kimliği bulunduğu her ortamda her zaman ön saflarda kendine yer bulan liderlik vasıflarına sahip bir yapıdadır. Ataşehir ilçesinde yaklaşık 20 bin Malatyalı hemşerimiz yaşıyor. Ataşehir Belediye Başkanı da Malatyalıdır” dedi.

Kaya, daha sonra özetle şunları söyledi:

“50-100 kişiyle bir araya gelerek dernek kuranların, kitlelere mal olmuş gibi davranıp Ataşehir'de söz sahibi olmaya çalışanları gördük. Buna rağmen MalatyalIların bir kenarda durması doğru değil. Derneğimizin açılışını 20 Nisan Cumartesi günü yapacağız. Bütün hemşerilerimizi bekliyoruz. Sorunlarımızı ortaya koyarken, çözüm yolları üzerine de kafa yoracağız. Bu sorunları çözmek için de elbirliğiyle çalışacağız. Ben değil "Biz" bilincinin, öne çıkması için mücadele edeceğiz. Bu çalışmalarımız da Malatyalılık kimliğimizi güçlendirecek ve zenginleştirecektir. Daha şimdiden çalışmalara başladık. İlk projelerimizden birisi de "Kardeş Aile Projesi'dir. Bu projeyle ekonomik durumları belli bir seviyenin altında olan ailelerle, ekonomik durumları nispeten iyi olan aileleri kardeş aile yapmayı düşünüyoruz. Böylece aileler birbirlerine destek olabilecekler. Sadece ekonomik anlamda değil, manevi anlamda da birbirlerine destek olabilecekler."

Kart 44 projesi için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kaya, “Kart 44'ü alan hemşerilerimiz, anlaşmalı kurumlardan belirli oranlarda indirim alabilecekler. Ekonomik sıkıntı yaşayan öğrencilerimize burs verilmesi için de çalışmaları şimdiden başlattık. Yönetim Kurulu Üyelerimizin yer aldığı komisyonlar belirlenen konularda çalışmalarına şimdiden başladı” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız