SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ön Yargılıydık, Yersizmiş!'

A- A+ PAYLAŞ

Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Malatya'ya olumsuz düşünce ile gelen öğrencilerin, olumlu düşünce ile ayrılacakları bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle bu yıl 3'ncüsü gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde 10 bin öğrencinin katıldığı Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Malatya'ya Samsun'dan gelen 200 kişilik öğrenci grubundan temsilci öğrenci ve öğretmenler, Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti.

Vali Ulvi Saran ziyarette yaptığı konuşmada, Gönül Köprüsü Projesi'nin önemini dile getirip, bu projenin insanları birbirine yaklaştırıp, birbirlerini daha iyi tanımalarına neden olduğunu vurguladı. Vali Saran, bu uygulamayı başlatanlara teşekkür etti.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, 200 öğrenci ve 15 öğretmenin geçtiğimiz Cumartesi günü Samsun'dan Malatya'ya geldiklerini hatırlatarak, "Gönül Köprüsü Projesi 3 yıl önce başlatıldı. İki yıl 100 bin öğrenci katıldı. Daha sonra bu rakam 10 bin'e indirildi" diyerek, projenin önemini anlattı. Bulut, Malatya'dan öğrencilerin de 2 Temmuz'da Adana'ya gideceğini kaydetti.

Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta da, "Malatya'ya gelmeden önce, gazetelerden okuduğumuz kadarıyla bir doğu kenti diye endişemiz vardı. Ancak 5 gün süreyle gördük ki, önyargılarımız yersizmiş. Malatya doğu şehri olmasına rağmen insanları cana yakın ve yardımsever olarak gördük" ifadelerini kullandı.

Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Malatya'ya gezen öğrencilerden bazıları döndüklerinde Malatya insanının iyiliğini anlatacaklarını belirtirken, bazıları da "En iyi fetih insanların gönlünü fethetmektir. Gönül Köprüsü Projesi ile de insanların gönlü fethediliyor" dedi.

Bir öğretmen ise, Mevlana'nın "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz" sözünü hatırlatıp, Gönül Köprüsü Projesi'nin önemini anlattı.

Konuşmalardan sonra, Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Vali Ulvi Saran'a, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını temsil eden anıtın maketini hediye ederken, Vali Saran da öğrenci ve öğretmenlere kalem hediye etti.

ÇAKIR'I ZİYARET..
Konuk öğretmen ve öğrenciler daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret ettiler.

Bu ziyarete ilişkin olarak belediyeden yayınlanan bülten şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkcell işbirliği ile gerçekleştirilen “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında Samsun’dan Malatya’ya gelen öğretmen ve öğrenciler, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

23 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Samsun’dan ilimize gelen Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Samsun’dan öğretmen ve öğrencilerin Malatya’ya geldiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Samsun ilinden 200 öğrenci ve 15 öğretmen proje kapsamında ilimize geldiler. Projedeki amaç öğrencilerimizin gittikleri ilin kültürünü, sosyal ve kültürel yapısını tanımalarını sağlamak ve birlikteliği oluşturmaktır. Bu proje kapsamında bu yıl 10 bin öğrenci karşılıklı olarak Türkiye’nin dört bir yerindeki illeri gezmeye gidecekler. Önümüzdeki günlerde Malatya’dan da 200 öğrenci Adana’ya gidecek” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ayrıca Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a öğrencilerin ulaşımının sağlanması konusunda yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Gönül Köprüsü Projesi’nin çok iyi düşünülmüş bir proje olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşma’da, “Çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri ve Ülkemizi tanımaları açısından gerçekten çok iyi düşünülmüş bir proje. Bu projenin çocuklarımızın bireysel gelişimine katkı sağlayacağı inancındayım. Bu geziler sayesinde öğrencilerimiz değişik kültürleri, değişik coğrafyaları görmeleri, tanımaları ve kendilerini yetiştirmeleri açısından çok önemli olacaktır.” dedi.

Malatya’nın, bölgenin en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu belirten Başkan Çakır, “Biz Malatya Belediyesi olarak Malatya’yı daha güzel bir hale getirmek için çalışıyoruz. Amacımız, Malatya’mızı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmektir” dedi.

Sürekli olarak imkanlar ölçüsünde eğitime destek verdiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Malatya Belediyesi olarak her zaman eğitimden gelen taleplere olumlu yaklaştık. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz, ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak çocuklarımız bizim için çok önemli. Eğitime yapılan her desteği geleceğimize yapılan uzun vadeli bir yatırım olarak görüyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yardım ve desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır günün anısına öğretmen ve öğrencilere Malatya’yı simgeleyen hediyeler verdi. Samsun’dan gelen öğretmenler ise Başkan Çakır’a fındık hediye ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız