SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O'na da Kafa Tutmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) DTP'li Sırrı Sakık'ın CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'na yumruk sallamasına neden olan Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Muş'tan gelen bir hastanın ameliyat olmasından sonra hayatını kaybetmesi olayını anlatan Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Karaciğer koması ile gelen hastaları 2 saatte ameliyata alıyoruz. Dünya da böyle bir şey yok. Bunu da ihbar etsin. Söyledikleri tamamen bilgisizlikten kaynaklanıyor" dedi.

TBMM'de kavgaya neden olan Muş'tan gelen hastayı organ nakli yapılması ile ilgili olarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Ekibi Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, açıklama yaptı. Yılmaz, "Muş'tan bir hasta geldi. Hastanın elinde birkaç kabarık dosya vardı, birkaç merkez dolaşmış. Karaciğer teşhisi konmuş. Fakat hasta bir şekilde ameliyat olmamış. Şimdi burada 'diğer merkezlerde karaciğer nakli yapılamaz' diyor ya, bir kere onu çıkartması lazım. Hastanın tetkiklerini ben inceledim. Hiçbir şekilde böyle bir şey yok. Bu hasta bir karın ameliyatı geçirmiş, ama şimdi karaciğer nakli gereken yüzde yüz bir hasta. Hastaya karaciğer nakli yapıldı. Sanıyorum, 2 günlük bir hazırlanma dönemi geçirildi, vericisi hazırlandı. 2 gün sonra ameliyat edildi. Vericisinde herhangi bir problem yok. Fakat, sirozlu hasta, kanama nedeniyle ameliyattan 2 gün sonra kaybedildi" dedi.

Milletvekili Sırrı Sakık'ın Turgut Özal Tıp Merkezi'ni daha önce arayarak, kaba bir şekilde konuştuğunu hatırlatan Prof. Dr. Yılmaz, "Hastanın hayatını kaybetmesinden birkaç gün sonra Sırrı Sakık, bununla ilgili olarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ni aradı. Orada yine aynı ifadeleri söyledi. Böyle doğru dürüst konuşmaya da imkan vermeden, aynı kabalıkla böyle bir konuşma oldu. Bize, 'Ben sizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet edeceğim' dedi. Biz de 'Bildiğinizi yapın' dedik. Sonuçta biz hiçbir insanın kaybedilmesini ister miyiz? Biz hasta kaybedildiği zaman herkesten daha fazla üzülüyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Sirozlu hastalar, kanayan, fosur hoşur ağzında kanayan hastalar, karnı şişmiş, 10 litre 15 litre su taşıyan hastalar, gözleri altın sarı renginde artık yani sarının son tonunda olan hastalar. Bu hastalar ömürlerinin sonuna gelmiş hastalar. Elbette ki biz bunları yaşatmak istiyoruz. 10 tanesinden 85'ini yaşatıyoruz. Nitekim kaybedilenlerde var. Dünyanın her yerinde var bu. O 15'e değil, 85'e bakacaksınız. Yaşatılanlara bakacaksınız. Dolayısıyla böyle bir şey oldu" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız