SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onarım Başlayacak'

A- A+ PAYLAŞ

İhalesi ve yer teslimi yapılmasının üzerinden 20 aydan fazla zaman geçtiği halde restorasyonuna başlanmayan Darende’deki tarihi Nadir ve Uzunok köprüleri ile ilgili olarak 12 Mayıs’ta Malatyahaber.com’da yayınlanan “Tarihi Köprü Yıkıldı, Yıkılacak” başlıklı haber üzerine Darende Kaymakamı Vural Karagül bir açıklama yaptı.

2006 yılında ihalesi yapılan köprülerin yer teslimine rağmen restorasyonuna başlanamamasının, projede öngörülmeyen bir ayağın daha ortaya çıkması nedeniyle geciktiği, bu nedenle proje tadilatı yapıldığı, ancak uygulamaya başlanmadığı için köprülerin tehlike arzettiği bildirilmişti.

Haber üzerine bir açıklama yapan Darende Kaymakamı Karagül, şunları söyledi:

“İnternet sitenizin 12 Mayıs 2008 tarihli sayfasında ilçemizde bulunan tarihi ‘Nadir ve Uzunok’ köprülerinin restorasyonuyla ilgili olarak ‘Tarihi Köprü Yıkıldı, Yıkılacak’ başlıklı habere istinaden;

Haber içeriğinde yayınlanan hususların incelenerek gereğinin yapılması için konu Kaymakamlığımız tarafından 14.05.2008 tarih ve 495 sayılı yazı ile Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne iletilmiştir.

Konuya ilişkin Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünden alınan cevabi yazıda; Bölge Müdürlüğünün 2006-2007 yılı tarihi köprü onarım programı dahilinde 24.11.2006 tarihinde ihalesi yapılan ilçemiz sınırları dahilindeki Nadir ve Uzunok Köprüleri yapım işlemine 2006 yılında ödenek yokluğundan başlanamadığı,

2007 yılı içerisinde sağlanan ödenekle ön araştırma kazıları ve derivasyon işlemlerinin yapıldığı, araştırma kazısı sırasında Nadir Köprüsü Restorasyon Projesinde yeralmayan bir kemer daha bulunduğundan, Restorasyon Projesi revize edilerek Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderildiği, kurulun 06.03.2008 tarihli kararı ile onaylanan revize restorasyon projesinin uygulanmasına bu ay içerisinde başlanacağı belirtilmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız