SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onarmak Devlete Kaldı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:26
Onarmak Devlete Kaldı!
A- A+ PAYLAŞ
Özellikle kış aylarında sık sık kapandığı için ulaşımda büyük sorunlara neden olan Reşadiye geçidini by-pass etmek amacıyla 2009 yılının Nisan ayında yapımına başlanan, 2011 yılının son ayında geçici kabulü yapılarak trafiğe açılan Adıyaman-Gölbaşı Karayolu’nun Sürgü –Erkenek arasındaki 9 km kısmında (Yeni Reşadiye yolu) ulaşıma açıldıktan 4 ay sonra gibi kısa bir sürede meydana gelen bozulmaları müteahhit firma yerine Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler onarıyor. 
 
Karayolları yetkililerinin her defasında ‘Standardı yüksek’ diye övündükleri yolların başında gelen Adıyaman-Gölbaşı Karayolu güzergahındaki yeni Reşadiye Yolu da, özellikle niteliksiz hizmet, kalitesiz malzeme kullanımı ve denetimsizlik gibi temel nedenlerden dolayı üç ay içinde asfalttan stabilizeye dönen yollar arasındaki yerini aldı. Trafik güvenliğinin tehlikeye girmesinden dolayı Nisan ayında 2 şeridi trafiğe kapatılan yol,  çocuklar ve gençlerin futbol sahası olmuştu. 
 
Uzmanların, yeni yapılan bölünmüş yolların üç-beş ayda stabilizeye dönüşmesindeki en önemli nedenin ‘Denetim eksikliği’ olduğunu belirtmesine karşın, yolları denetlemek ve hesap sormakla görevli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, kamu kaynaklarının çar-çur edildiğini gözler önüne seren bu yolların onarımını da müteahhitlerin yerine yapmaya başladı.
 
Konuyu sormak için basın mensuplarınca 2 günden beri telefonla aranan Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ve özellikle de her İl Koordinasyon Kurulu toplantısında üç ay içinde çöken yollar için ‘Standardı yüksek yollar yapıyoruz’ diyen yardımcısı Turhan Gülhaş'a ise bir türlü ulaşılamadı.
 
Bu arada Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, müteahhit firmadan geçici kabulle teslim aldığı Malatya –Ankara Karayolu’nun Darende-Setrek-Ulupınar arasındaki 25 Km’lik kısmında meydana gelen bozulma ve çökmeleri onarmak için de kış boyu zorunda kalmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız