SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onay'dan PFDK'nın Gomis Kararına Tepki

0
Güncellendi - 2017-12-15 22:06:23
Onay'dan PFDK'nın Gomis Kararına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

beIN Sports yorumcusu Güntekin Onay, Galatasaray'ın Akhisarspor'u 4-2 mağlup ettiği maçta yaşanan olayların ardından açıklanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarına ve ayrıca güçlü takımlar karşısında kapanan takımlara yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

"PFDK'NIN BU KARARLARINI ADİL BULMUYORUM"

Aynı maçta atılan Akhisarlı futbolcuya 3 maç, Galatasaraylı Gomis'e ise 1 maç ceza verilmesine değinen Onay, "Yayıncı kuruluştayız diye her şeyi açık konuşamıyoruz. Ancak aynı maçta atılan Akhisarlı oyuncu 3 maç ceza alıyor. Gomis ise 1 maç. Kim tepki gösterirse göstersin, umurumda değil. PFDK'nın bu kararlarını adil bulmuyorum."dedi.

Akhisar maçında oyundan atılan ve direkt kırmızı kart gördüğü için 2 maçtan az ceza almaması gerektiği yorumları yapılan Galatasaraylı Gomis'e PFDK tarafından 1 maç ceza verilmiş, bunu da hafta içindeki kupa maçında oynamayarak çeken Gomis'in, Pazar günü Evkur Yeni Malatyaspor'la yapacağı maçta oynayabilmesine olanak sağlanmıştı.

"ZAYIF TAKIMLAR GÜÇLÜLERE KARŞI KAPANMAK ZORUNDA..

Yorumunda, güçlü takımlara karşı oynayan takımların kapanmak zorunda olduğunu da belirten Güntekin Onay, "Atletico Madrid- Karabağ maçını izledim. Tek kale maç, 1-1 bitti. Karabağ'ın bütçesi 2-3 milyon euro. Atletico Madrid ise 100 milyon Eurolarca ölçülen. Dortmund evinde APOEL'i yenemedi mesela. Zayıf takımlar güçlü takımlara karşı kapanmak zorunda. Aynı terazide değiller. Zayıf bir ordu, güçlü bir orduyu iyi bir stratejiyle yenebilir. Çıkıp hadi kim daha güçlü diye oynarsan fark yersin. Tarihteki tüm hikayelerde böyledir. Futbolda da böyledir" diye konuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor, İstanbul'da Fenerbahçe ile oynadığı ilk 8 dakikada 2-0 yenik duruma düştüğü Fenerbahçe maçını 3-1 kaybetmişti. Bu maçla ilgili yapılan yorumlarda, EYMS'nin 'Fenerbahçe gibi' bir takıma karşı açık futbolu tercih etmesi, mağlubiyetinin nedeni olarak gösterilmiş, "Haddini bileceksin, yoksa böyle olursun" gibi yorumlar yapılmıştı.

Evkur Yeni Malatyaspor'un, Beşiktaş'la Malatya'da oynadığı ve 0-0 sonuçlanan maçta, ev sahibinin takım savunmasını çok iyi yapması, topa sahip olma oranı yüzde 70'leri bulmasına rağmen Beşiktaş'a neredeyse gol pozisyonu vermemesi, buna karşı kontraataklarla daha net gol fırsatlarını değerlendirememesi,  bu kez Beşiktaşlı yorumculara "başka başka şeyler" söyletmişti. Beşiktaş karşısında iyi kapanan ve rakibine gol fırsatı vermeyen EYMS'yi eleştiren Beşiktaşlı futbol yorumcuları, "futbol oynanmasını engellediğini" öne sürdükleri bu taktiği eleştirmişler, bunlardan Kaya Çilingiroğlu daha da ileri giderek, EYMS'nin neden Süper Ligde yeralmakta olduğunu sorgulamış, taraftarlardan büyük tepki görmüştü.

beIN Sports- hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Deniz (6 yıl önce)
    Türkiye üç büyük takımdan ibaret değildir.boyle biline.bugun Malatyasporlu muz 1 veya 3 puanı hanesine yazdıracak ve en güzel cevabı pdfk ya gönderecektir.rahatim artı inanıyorum takımıma .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Hafta içinde yapılan haberlerde,Galatasaray takımı yöneticileri ,Gomis e 1 maç ceza verilmesi için çalışma yaptıklarını söylüyorlar.Bu ne demektir.Biri çıkıp açıklasın.Kimlere çalışma yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (6 yıl önce)
    Adam haklı kendini yere atan yasin kırmızı gören akhisarlı 3 maç ceza kendi yere atan mustafa yumlu kırmızı gören GALATASARAY lı 1 maç. Gomis bu hafta oynamasa malatya bence gol yemezdi. Şimdi durumdeğişir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (6 yıl önce)
    Türkiye'de 3 büyük takım var gerisi teferruat. Niye böyle peki, sen kendi ilinin takımının maçlarını izlemeye gitmezsin ama o taraftarı olduğun 3 büyük takimin bütün futbolcunun seceresini bilirsin. 10 lira verip malatyamızın maçına gitmezsin ama 150-200 lira verip 3 takımın formasını huzurla alırsın. yapılan haksızlığı ağzının içinde konuşursun adamlar Türkiye yi ayağa kaldırır. Vs vs... onun için senin yöneticin esnaf olur onlarınki sayılı isadami veya bürokrat olur. Hal böyle olunca da teferruat olarak kalmaya mahkum olursun
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (6 yıl önce)
    türkiye ligi üç büyük takımdan ibaret değildir bu böyle biline nokta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Hakemler bile farklı gözle bakıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Ligde sadece fenerbahce galatasaray ve beşiktaş var başka takım yok diğer bütün takımları ligden çıkarsınlar 3 takım kendi aralarında oynasın dursun onlardaki bütçe diğer takımlarda olsa bak neler olacak.
    0
    0
    Yanıtla