SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onbaşı' Tazminatına Red

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:18:56
'Onbaşı' Tazminatına Red
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in, BDP Genel Başkanı Demirtaş aleyhine açtığı manevi tazminat davasının ret gerekçesi açıklandı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Sultanbeyli ilçe başkanlığınca 7 Ocak 2012'de düzenlenen etkinlikte, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, ''Kürtçe eğitimi uygun bulmadığına'' ilişkin beyanlarına cevaben ''Genelkurmay Başkanı çıkmış 'anadilde eğitim olmaz' diyor. Sana kim sordu ki çıkmış cevap veriyorsun? Sen önce çık katliamların hesabını ver. Paşa hazretleri çıkmış bize emir yağdırıyor. Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın'' ifadelerini kullanmıştı.

Orgeneral Özel'in bu sözler üzerine Demirtaş aleyhine açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası, Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce reddedilmişti.

Hakim Rıza Şahin, gerekçeli kararında, temel insan haklarından olan düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, Anayasa'nın 25 ve 26. maddeleri ile güvence altına alındığını, ancak bu özgürlüğün kişilik haklarına saldırı niteliği taşımaması gerektiğini belirtti.

Demirtaş'ın sözlerinin ''eleştiri sınırları dahilinde'' olduğu kaydedilen kararda, ''Düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamında kullanılan ifadeler, davacının kişilik haklarına saldırı niteliğinde değildir. Bu nedenle davanın reddine karar verilmiştir'' ifadesi kullanıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız