SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Açılış, Sonra Bölge Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın ek hizmet binası törenle açıldı. Yeni binadaki toplantı salonunda ilk olarak, bölge odalarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

EK BİNA AÇILIŞI..
Eski Halep Caddesi 1.Ara sokak Nur Apartmanında hizmet verecek binanın açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, TÜRMOB Genel Başkanı Mehmet Timur, TÜRMOB Genel sekreteri Nail Sanlı, Defterdar Fikret Ünal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren, bazı daire müdürleri cevre illerden gelen SMMMO başkan ve yöneticileri davetliler ve çok sayıda meslek mensubu katıldı.

Ek hizmet binasının açılış töreninde konuşan Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, "Bizler meslek örgütü olarak ülkemizin en zor dönemlerinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve göstermiş olduğumuz özveriler ile her zaman bu ülkenin hizmetinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Günümüz muhasebecileri ülkemizin tüm ekonomik unsurlarının kayda alınmasında ve denetlenmesinde vergi mükellefleri ile devlet arasında köprü görevini üstlenerek mali sistemin vicdanı haline gelmiştir.

Mesleğimiz gereği sürekli eğitimi ön planda tutmak zorundayız. Bugün hizmete açtığımız ek hizmet binamızla üyelerimize ve hizmet vermekte olduğumuz ticari hayata ve ülkemize aslı görevimizi yerine getirmekte bir amacımıza daha ulaşmış bulunmaktayız."dedi.

Daha sonra TÜRMOB Genel başkanı Mehmet TUMİR bir konuşma yaparak gelişen dünyamızda teknoloji çağıyla birlikte hızlı değişimin yaşandığını ticaret hayatında yaşanan bu değişime ayak uydurmak için TÜRMOB çatısı altında örgütlenen 70 bin ruhsat almış meslek mensubu ve 40 bin stajer meslek mensubu ile her zaman eğitimi ön planda tutuklarını vurgulayarak 71 ilde örgütlenen 70 SMMMO ve 8 YMM odası,550 bin büro çalışanı ile aynı zamanda istihdam yaratan bir meslek örgütü olduklarını söyledi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, dünyadaki değişimin bir sonucu olarak ticaret ve mali hukukun kuralları ile ihtiyaçların benzer hale geldiğini ve gittikçe liberal bir ortamın oluştuğunu, böyle bir ortamda çok önemli sorumluluklar üstlenen muhasebeci ve mali müşavirleri bu görevi yerine getirmekte göstermiş oldukları özveri ve başarılarından dolayı kutladığını bildirdi.

Vali ayrıca, hizmet binasının açılış töreni nedeniyle, çiçek gönderilmemesi, yerine Valiliğin başlattığı "91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası"na destek hesabına bağış yapılması çağrısına da teşekkür etti.

BÖLGE TOPLANTISI..
Daha sonra Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) ev sahipliğinde, 15. Doğu ve Güneydoğu SMMM Odaları Bölge Platformu toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi.

Malatya SMMM Odası Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Muhasebeci Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Mehmet Timur, TÜRMOB Genel Sekreteri Nail Şanlı, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve platformda yer alan Adana, Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Van ve Mardin illeri oda başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hazırlanan denetim tebliğinin değerlendirilmesinin ardından, bilgisayarlı muhasebe programları standartları genel tebliğ taslağının değerlendirilmesi, denetimlerde meslek mensuplarının karşılaştığı sorunlar ve hukuki sonuçları, bölgesel eğitim çalışmalarının başlatılması, diğer mesleki ve bölgesel sorunlar toplantıda görüşüldü.

TÜRMOB Genel Başkanı Mehmet Timur, birlik olarak mevzuata ilişkin her türlü konuda gereken çalışmayı yaptıklarını, özellikle mesleki konularda ve Türk ticaret kanunda yapılan düzenlemelerde TÜRMOB ve 3568 sayılı yasanın dışında gerçekleştirilecek hiçbir düzenlemeye izin vermeyeceklerini bildirdi. Timur, bu konuda odaların TÜRMOB 'un yanında olmalarının onlara güç verdiğini söyledi.

Mehmet Timur, ayrıca meslek mensuplarından mükelleflere muhasebe hizmeti dışında bölgenin ekonomik olarak daha iyi bir seviyeye gelmesi için yatırım yapmaları konusunda müşavirlik hizmeti vermelerini ve onları yatırıma özendirmelerinin gerektiğini kaydetti.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ise, yapılan düzenlemeyle Türkiye'de 29 ilde vergi dairesi başkanlıklarının kurulduğunu, bu illerden birinin de Malatya olduğunu geçen 6 aylık sürede yapılan çalışmalarla Malatya'da bir önceki yıla göre yüzde 52 oranında vergi gelirlerinde bir artış olduğunu bildirdi. Özkök, bu çalışmalarda Malatya SMMM odasının ve üyelerinin kendilerine büyük destek verdiklerini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız