SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Önce Aldıklarının Hesabını Versinler''

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Kayısı Birlik Yönetimi'nin öncelikle mevcut iktidar döneminde verilen yaklaşık 6 milyon YTL tutarındaki kredinin hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Kayısı Birlik Genel Müdürü Serhan Bayhan'ın kredi desteği verilmemesini gerekçe göstererek görevinden istifa etmesini değerlendiren Başkurt, mevcut iktidar döneminde Kayısı Birlik'e 2 defa kredi verildiğini belirterek, "İlk olarak bizler Kayısı Birlik'e 5 milyon YTL kredi verdik. Ardından 750 bin YTL bir kredi daha çıkarılmış, yaklaşık 6 milyon YTL'ye yakın bir para alınmış oldu.

Toparlanmalarını ve bu parayı çalıştırmalarını bekledik. Maalesef öyle olmadı. Yeniden talepleri var, yeniden bir yapılandırmaya girdiklerini söylüyorlar. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ama bu kurum başından beri iyi yönetilemedi. Verilen kredinin hesabını versinler. Eğer kredilerini zamanında, gününde ödemiş olsalar, biz bu kredinin verileceğine inanıyoruz. Birilerini suçlamak için bunları söylemiyorum. Yani bu arkadaşlar yediler içtiler de demiyorum ama Kayısı Birlik kuruluşundan beri hesap kaydı ortada yoktur. Kredi alınmış ancak ödememişler" dedi.

Öte yandan AKP İl Başkanı İhsan Koca ise, Kayısı Birlik'te olan gelişmelerle ilgili olarak hükümetin Kayısı Birlik'e destek vermediği iddialarının doğru olmadığını ileri sürürek, "Takibe alınan birliklere yeniden kredi açılması çok zordur. Bu hususu bilmek lazım. Yani bunu bilmeden sadece Kayısı Birlik'e destek olunmuyor demek doğru değil. Biz bugünkü sıkıntılar yaşanıyor diye Kayısı Birlik'in tamamen desteksiz bırakılması taraftarı değiliz. Ortada bir kusur varsa bu kusurun sorumlularının iyi tespit edilmesi kanaatindeyim" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız