SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önce Belediyeler Tasarruf Yapsın"

0
Güncellendi - 2018-09-06 05:22:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf ve sanatkar camiası olarak gece gündüz en fazla zorluğu gören biziz en fazla direnç gösteren biziz. Tabii ki burada hükümete destek vermek ülke meselesi. Özellikle Maliye Bakanımızın tasarrufa gitmesi söylemleri var ama ben şunu söyleyeyim; bu tasarrufu öncelikle belediyelerin yapması lazım.” Dedi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve beraberindeki yönetimi, MESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

-“Türkiye güçlenerek çıkacak”

Ziyarette konuşan Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye’nin geçmişte de ekonomik saldırılara maruz kaldığını, ancak bu saldırılarda hep güçlenerek çıktığını belirterek, “Türkiye dış güçler tarafından ekonomik bir savaşla karşı karşıya. Bu tamamen siyasi belli çevrelerce özellikle küresel ekonomi baronları tarafından Türkiye'yi esaret altına almaya çalışan grupların özellikle Türkiye ekonomisinin üstünde kurmaya çalıştıkları bu yoğun baskı da Şevket Keskin başkan özellikle orta ölçekli esnaf ve sanatkarı temsilen bu krizden en kısa zamanda ve en güçlü şekilde çıkacağımıza dair kamuoyuna defalarca açıklamalarda bulundu. Biz de Ticaret Borsası olarak özellikle kayısı ihracatının yapan ve onları temsil eden yaklaşık 300 milyon dolar gibi bir ciroyu temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak daha önce de bu konuyla ilgili bir açıklama yaptık.  Türkiye çok güçlü bir ülke bu coğrafyada geçmişte de ekonomik saldırılara sosyal ve siyasal bir sürü saldırıya maruz kalmıştır. Ama hepsinden güçlenerek çıkmıştır. İnşallah bu ekonomik sıkıntıları da bir an evvel hükümetin acil eylem planında aldığı kararları da uygulamasıyla atlatıp tekrar Türkiye ekonomisini normalleştiği bir döneme gireceğiz.” İfadelerini kaydetti.

Özcan, “Malatya’nın bizim ortak paydamız olduğunu biliyoruz. Şevket başkanımız ile de sürekli istişare halindeyiz. Özellikle Malatya'daki 7 meslek grubumuzdan en önemlisi olan kayısı ile ilgili de sayın Başkan gerekli bütün hassasiyetleri gösteriyor. Kendisi gerektiği zamanlarda gerektiği yerde de gerekli açıklamaları yapıyor. Biz Şevket Keskin başkana yapmış olduğu bütün çalışmalardan, bundan sonra da yapacağı bütün çalışmalarda başarılar diliyoruz.” dedi.

-“Önce belediyeler tasarruf etsin”

MESOB Başkanı Keskin ise  ekonomik savaş ile ilgili olarak;  “Silahla yapamadıklarını ekonomi ile yapmaya çalışıyorlar. Bunun içerisinde de esnaf ve sanatkar camiası olarak gece gündüz en fazla zorluğu gören biziz en fazla direnç gösteren biziz. Huzurlarınızda esnaf ve sanatkar camiasına da çok teşekkür ediyorum. Tabii ki burada hükümete destek vermek ülke meselesi. Bu başkasının meselesi değil, Bu bir ülke meselesi. Bu ülke meselesinde de ben inanıyorum Alevisi ile Sünnisi ile Kürdüyle, Türküyle Çerkeziyle herkes bir direnç içerisinde. Tabii en büyük sıkıntımız önümüzü görmemek. Dövizin günlük 300-400 oynaması Bir Hayli tüccarımızı, sanayicimizi, esnafımızı tedirgin etmektedir. Bu bir gerçek, sıkıntı içerisindeyiz. Ama mesele ülke olunca her şey geride kalıyor. Özellikle Maliye Bakanımızın tasarrufa gitmesi söylemleri var ama ben şunu söyleyeyim; bu tasarrufu öncelikle belediyelerin yapması lazım. Eğer ki belediyeler tasarrufa girmezse hükümet kendisi tasarrufa girmezse vatandaşın tasarrufu ile bunun çözüleceğine inanmıyorum.” diye konuştu.

-“En az 100 yıl hitap edecek bir sanayi bölgesi”

Malatya’da sivil toplum kuruluşları olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmek istediklerini ve bu konuda girişimlerde bulunduklarını belirten Keskin,  “Altay Kışlası'nın içerisindeki bir alanın Küçük Sanayi Siteleri için sürekli talep ediyoruz. Küçük Sanayi Sitelerinin, eğer büyükşehir isek, şehir dışına çıkartılması gerekiyor. Bu benim en büyük idealim.  Küçük sanayi sitelerini mevcut yerlerinden kaldırılıp Malatya’ya en az 100 yıl hitap edecek bir sanayi bölgesi, bir sanayi kenti istiyoruz.” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, ziyaret içinde Özcan’a teşekkür ederek,  “Ramazan Özcan başkanımızı yıllardır tanıyoruz ve her zaman sivil toplumun içindeydi. Malatya ekonomisinin lokomotifi olan kayısıyla birinci derecede ilgili olan Ticaret Borsasının başında olması Malatya için bir şans.  Ramazan Bey göreve geldikten sonra kayısının fiyatı da normal yerlerde iyi yerlerde, döviz kurlarının dışında.  Malatya’da herkesin kayısı ya bir ilgisi var. Ben Ramazan başkanın bu işi çok iyi götüreceğini yürekten inanıyorum. Kendilerine başarılar diliyorum.  Sivil toplum örgütlerinin içerisinde bir dayanışma içerisindeyiz, bundan sonra da devam istişare halinde edecek. Burada önemli olan siyasilerimizin bu işlerde destek vermesi geri kalmaması. Bu işi elbirliğiyle götürmek amacındayız.” ifadelerini kaydetti.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Faik (5 yıl önce)
    Tasarrufa skoda süper b lerden başlasınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ece (5 yıl önce)
    Kesinlikle önce belediyeler yapmalı!!!!!! M.büyükşehir Belediyesi itfaiye temel atma töreni diye bütün bilbortlara neden Afiş asar ki... O renkli tonerlerle hangi ülkeye katkı sağlanıyor,düşünmüyorlar mı? Sen eserini bırak reklamını insanlar hissedince zaten yapar.Bu kadarda israf edilmemeli MALATYANIN kaynakları....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben alıştım (5 yıl önce)
    Kusura bakmasın kat ama kendi esnaf odalarında baslasinlar israfa dur diye tabiki belediye ve tüm kurumlar malesef haramzade gibi yaşıyorlar her daire müdürün makam arabası şoförü sekreteri say say bitmez yazıktır günahtır hadi bir kampanya başlatan sivil toplum kuruluşları tüm yabancı makam araçlarını satsinlar versinler hazineye alsınlar birer yerli otomobil yapmazlar yapamazlar bırakmazlar bu luksu
    0
    0
    Yanıtla
  • devletci (5 yıl önce)
    ülkemizin kalkına bilmesi için öncelıkle kurumlarda buluna sorumlu baskanlar mudurler amırler haram ve helalın nasıl oldugunu bılecekler menfaatlerıne geldıgı gıbı yorumlamıyacaklar su anda butun devlet kurumlarında yetkılıler menfaaftlerı ıcın herseye goz yumuyorlar ısrafa dur demıyorlar cunku kendı luks yasamlarıda bıter acıkları desıfre olurdıye 100kısı calısacagı yere 200kısı yerlestırmek boş yere maas odemek masraflarını karsılamak buna goz yumak haram degılmı ne zamankı devlet kurumları ozel sırketler gıbı yonetılırse kurumları çiflik degilde ekmek kapısı gorurlerse devletımızın sırtı yere gelmez hazınede para koyacak yer bulunmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMBO (5 yıl önce)
    belediye çok tasaruf yapıyor yeni başkana BMV 520 alınıyor Avrupa kazansın diye bundan büyük tasarrufmu olur Elazığ belediye Başkanı avrupa arabaya binmez iken Maşallah bizde ABD kazansın diye uğraşıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • özcan günışık (5 yıl önce)
    vicdan ve ahlak sahibi kamu kurumları özellikle belediyeler tasarruf yapmalı .
    0
    0
    Yanıtla
  • A.kemal (5 yıl önce)
    İşin en acısı müslümanım diyenlerin elinde ıçki görsek kıniyoruz .Ama haram olan israfı güle oynaya yoldur aydinlatmadır hizmettir yutturmacası adı altında alkışlayarak destekleyerek sessiz kalıyoruz.Kamuda ki israf bir Türkiye daha besler.
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (5 yıl önce)
    ramazan baskan sana bır vatandas tavsıyesı su dolar sakısını el bırbırlıyıyle bırakalım 300 mılyon dolar dıyorsun sunu tl ye cevır bundan sonra tl olarak gırdıden bahset
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekke (5 yıl önce)
    Belediye de kaç tane kiralık araç sayısını bilen varmı...???
    0
    0
    Yanıtla
  • O kadar fazla ki nedendir bilinmez bolluktan galiba en son ticaret odasıyla ticaret borsasına da meclis kararıyla süper lüks makam aracı hediye etmişlerdi. Mevcut belediyelerin tek işi tanıtım, etkinlik harcamaları. Bu tarafta hesap soran mekanizma kalmadı, İnşallah diğer tarafta Allah hesabını soracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Organize hava alanı yolu üzerindeki yeni yapılan yüzlerce aydınlatma direğinin ne gereği var yazık günah bukadar israf olmazki bencede israfın büyüğü belediyelerde....
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (5 yıl önce)
    Sayin baskan .siz .türkiyede .sadece .malatya .sehrinde .ekmegin 150gr .1.25tl .oldugunu biliyormusunuz .bu ayip ta .size .akcadagli oda baskanina .yeter ..yazik millete .sade ekmek bile yiyemiyecek .gariban insan ...... .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Tasarrufu önce devlet kurumları yapmalı siz Malatya'da bir devlet kurumunda tasarruf goruyormusunuz bakın defterdarlık binasına klimasiz oda varmı tam lale devrini yaşıyorduk artık o devir bitti hep birlikte tasarruf ve üretim diyorum paramız olsa da arabamizi kullanmayalım boş yere eşya yenilemeyelim lütfen tüketim cilginligina son verelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Tasarruf, bir eğitim bilgi ve görgü işidir. Sizce belediyelerde bunlardan biri var mı ki tasarruf etsin. Halamın kızı dayımın oğlu belediyede çalışıyor. Yaptığı iş ise sallıyor başı alıyor maaşı. Nasılsa alan razı çalışan razı halam ve dayım ise dünden razı. Eeee...ne diyelim böyle saça böyle tarak!!!
    0
    0
    Yanıtla