SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Bir Tekme Ateşe!..

A- A+ PAYLAŞ

Vatandaşın her konuda süratle duyarsızlaştığı, tepkisizleştiği açıkça gözlenir halde olan Malatya'da, bundan etkilenmediği gibi, hep "fevkalade duyarlı ve tepkili olan yegane sima" çiftçi Veysel Karani'nin son eylemi Belediye önündeydi.

Daha önce kayısıya ilgisizliği protesto için traktör ve at arabası ile Ankara'ya giden, at arabasını Çankaya köşkü önünde parkedip, bırakıp dönen ve daha birçok konuda ilginç yöntemlerle tepkisini duyuran Veysel Karani, bugüne kadar verdiği 52 dilekçesine yanıt gönderilmediği gerekçesiyle Malatya Belediyesi önünde son icraatını gerçekleştirdi.

Havanın soğuk olması nedeniyle önce ateş yakan Karani, protesto mesajını okudu. Malatya'nın kötü yönetildiğini öne süren, Belediyenin Kent Trafik diye bir birim kurmasından sonra trafiğin iyice içinden çıkılmaz hale geldiğini savunan Karani'ye tepki ilk önce Belediye Zabıtası'ndan geldi. Bir sivil görevli Karani'den eylemine son vermesini isterken, bir başkası tekme atarak ateşi dağıttı.

O sırada, Belediye önüne polis ekibi de gelmişti. Daha önceki birçok eyleminde olduğu gibi bu kez de polisle karşı karşıya kalan Karani, itirazlarına rağmen polis aracının arka kısmına bindirildi. Daha sonra polisler yaptıkları telsiz görüşmesinin ardından, Karani'yi araçtan indirmek isterken, "fevkalade duyarlı" vatandaş Veysel Karani buna da tepki gösterdi ve "Polis Bey!.. Kardeşim niye bindirdiniz, niye indiriyorsunuz? Bana cevap verin!.." diye konuşurken, kendisini araçtan indirip salıveren polisler herhangi bir münakaşaya girmeden devriye görevine döndüler.

Tepkisiz, herşeye seyirci Malatya halkından bu son eyleme tanık olan birkaçı ise, Karani'ye "cılız alkışlarla" destek verdi.

FOTO: Eray EKER- TV Malatya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız