SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önce Bunların Hesabını Ver!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:57:21
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Darende Belediye Başkanı Hulusi Kaya’nın seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Darende’de gerçekleştirilen seçim bürosunun açılışında konuşan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, “Saadet Partisi Malatya İl başkanı: “ Bu seçimlerde Büyükşehir Malatya’nın temelleri ilk kez atılacak. Eğer bu temeller sağlam olursa ondan sonra gelen başkanlar yani bina ne kadar yüksek yapılırsa yapılsın o bina o kadar sağlam olur. Allah muhafaza liyakat ve ehliyet sahibi olmayan, belediyeciliği bilmeyen, mimarın M’sini bilmeyen birileri başa gelirse o bina iki kat sonra başımıza yıkılır. Biz Malatya’mızı seviyoruz. Biz Malatyalı insanlarımızı seviyoruz. Onun için milletin ediği adayla huzurunuza geldik” dedi. 

“EMANETİN EHLİNE VERİN”

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, hizmet etmeyenin yönetici olmaya hakkının olmayacağını ifade ederek, “ Emaneti kime teslim edeceğinize karar vereceksiniz.  Hiç kimse demesin ki benim tek reyim ve tek oyun var. İnanıyorum ki samimiyet ve ihlâsla bir kardeşimiz ben bu hakkımı kullanırken, takdir hakkımı birine tevbih ederken, Darende hayırlı bir istikamete gitsin. Malatya hayırlı bir istikamete gitsin. Ülke hayırlı bir istikamete gitsin diye kullanırsa o samimi niyeti, o küçük niyeti Cenabı hak Uhud Dağı kadar büyütür.   Bu mesuliyetle meseleye bakmanızı rica ediyorum. Siyaset hizmet odaklı olmalıdır. İnsanımızın onur ve hasiyetini kurtarmak için, ileriye doğru taşımak için olmalıdır. Bir milletin yöneticisi ona hizmet edendir. Hizmet etmek ölçüdür. Hizmet etmeyenin yönetici olma, idareci olma hakkı yoktur. Bunu iyi bilin iktidar mührü imtihandır. Eğer bu mesuliyetle meseleye bakarsanız. Hem yöneticiler açısından hem sizlerin tercihleri açısından ülkeyi hayırlı bir istikamete, onurlu ve şerefli bir yöne taşırsınız. Bu toprağın çocuklarında bu mesuliyetin olduğunu biliyorum. Bu ciddiyetle meseleye sahip çıkılmasını istirham ediyorum. Ama bu niyet bozulursa meşhur cümlemizi iyi biliyorsunuz.  ‘Niyet hayır, akıbet hayır.’ Bu hayırlı niyetle meseleye bakmayıp selamla sabahla, hatırla gönülle, birilerinin eteğine tutuşarak siyaset yaparak ülkeye hizmet getiremezsiniz. Hayır, bereket getiremezsiniz. Şeref getiremezsiniz. Yazıklar olsun sizlere” şeklinde konuştu. 

“ATAMAYLA GELEN MEMUR İSTEMİYORUZ”

Erkal, büyükşehir olan Malatya’nın doğru yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Buralarda bu kardeşiniz bağırıyor. Çıkın ortaya erkekçe hizmet iradenizi ortaya koyun. Projenizi koyun. Yaklaşımınızı anlatın. Malatya’yı hangi ilkelerle yöneteceğinizi anlatın. Ama çıkıyor Ahmet’e sahip çık. Mehmet’e sahip çık. Ondan bundan selam getirdim diyerek kendini yok farz ederek hangi yüzle olmayan bir insan olarak milletin huzuruna çıkıyorsun. Bu beni çok rahatsız ediyor muhterem kardeşlerim. Gerçekten bir şey yapacaksanız gelin hizmet iradenizi ve heyecanınızı, ufkunuzu ve vizyonunuzu ortaya koyunuz. Bakın Malatya kritik bir dönemeçtedir. Malatya tarihi bir dönemeç noktasındadır. Malatya ilk defa büyükşehir oluyor. İl sınırı belediye sınırı haline geliyor. Tüm Malatya büyükşehir tarafından yeniden, sil baştan yeniden planlanacak. İlçelerimiz semtler haline gelecek. Bu büyük ve ağır bir mükellefiyettir. Belediye başkanı olduğum dönemde Malatya’da yönettiğim alan yirmi bir bin hektar alandı. Şimdi bu alan büyüklüğü bir milyon iki yüz otuz bir bin hektara çıkıyor. Malatya elli beş kere daha büyüyor. Bu ağır bir mükellefiyettir. Zor bir iştir. Gerçekten bilgi, birikim, tecrübeyle, vizyonla ve hizmet iradesiyle ayağa kalkabilir. Bunu hep söylüyorum. Bu ağır mükellefiyeti yüklenecek arkadaşlar bu vizyona sahip değilse hangi yüzle milletin karşısına çıkıyor.  Neyi ortaya koyuyor. Hangi sermayeyi ortaya koyuyor. Ben hep söylüyorum biz Malatyalılar, Darendeliler atamayla gelen memur istemiyor. Malatya’ya hizmet edecek iradeli, hizmet heyecanı olan belediye başkanı istiyor. Malatya iradesine saygı göstereceksiniz. Eğer milli iradeden bahsediyorsanız. Bunun gereğini yapın. Milletin gönlünden geçen ehliyet, liyakat sahibi, adil yönetim uygulayacak, tecrübe, vizyon sahibi insanları getirin önümüze koyun.  Her gün soru soruyorum televizyonlarda cevap vermiyorlar. Kaçamak güreşiyorlar. Çıkıp cevap verin Malatya halkına hizmet etmek için geldiyseniz bakın beş sene geçti. Beş sene sonunda,  seçime giriyorsanız, beş senenin hesabını vermek zorundasın. Şirketler ne durumda ne kadar zarar ediyor? Hangi hizmetleri yaptı? Bilançoları açıkla adam gibi. Açıkla da millet bilsin. Milletin parasının hesabını vermek zorundasın. Buna mecbursun. Aynı şekilde belediye safında vereceksin. Ne kadar borcun var, aldığın paraları nereye harcadın? Ne kadar kaldırıma harcadın? Ne kadarını da kavuna benzeyen kayısıyı dikmeye harcadın? Bunların hesabını ver.”

“SİYASİ KRİZİN TEK ÇÖZÜM ADRESİ MİLLİ GÖRÜŞ’TÜR”

SP Darende Belediye Başkan Adayı Hulusi Kaya, Darende’yi Milli Görüş belediyeciliği ile tanıştırmak istediklerini belirterek, “Biz siyaseti normalleştireceğiz, suyu yatağında akıtacağız. Toplumu gererek, hak etmeyen insanlara haklıymış gibi bir payeyi sandık başında vererek, zamanı ve hakkı telef etmeyeceğinizi biliyorum. Büyük bir sorumluluğu arkadaşlarımızla yüklenmiş bulunuyoruz. Milli Görüş davası hepinizin de bildiği gibi menzile yaklaştıkça yolların uzadığı bir yürüyüştür. Bu sebeple takdir edersiniz ki uzun soluklu bir yürüyüştür. Bugün ülkemizin karşı karşıya kaldığı siyasi krizin yegane çözüm adresi Milli Görüş’tür” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız