SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önce Büyükşehir Sonra İlçeler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:39:21
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, öncelikle büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanacağını söyledi.

Bakırcılar Çarşısı’nı, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu ve Mehmet Mert, AKP İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve partinin bazı yöneticileri ve belediye meclis üyeleriyle birlikte ziyaret edip, burada yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde incelmeyen Milletvekili Çalık, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandırdı.

30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimde belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili soruya karşılık Çalık, “Temayül yoklaması yapıldı. Şimdi anketler yapılıyor. Öncelikle büyük şehir belediye başkan adayları açıklanacak. Sonra ise ilçeler açıklanacak. Temayül, anket ve teşkilatların görüşü sonunda partimizin üst kurulu Başbakanımızın başkanlığında toplanacak ve adaylar belirlenecek” yanıtını verdi.

Çalık, karma eğitim mi, erkek kız ayrı eğitim mi tartışmalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Mevcut durum her halükarda devam edecek. Ben karma eğitimi almış birisiyim. Ancak, görüşümüz şu ki karma eğitim okumak isteyen karma, kız teknik meslek okullarında ve erkek teknik okullarında okumak isteyenler bu okullara gidebilecek. Yurt dışından gelip, erkek ve kız okulu açanlar da var. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlettir. İsteyen istediği okula çocuğunu gönderebilir. Demokrasi gereği de isteyen istediği okula gönderme özgürlüğü vardır. Bun sağlamak da iktidarın ve hükümetin görevidir. Sayın Başbakanımızın açıklamaları da bu doğrultudadır. Hiçbir sıkıntı yoktur.”

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise, “Bakırcılar Çarşısı’nın daha özgün ve kendi değerleriyle halkımıza hizmet eden duruma getirmek, tarihi dokuya uygun şekilde bir düzenleme yapıldı. Çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı. Halkımızın çok beğendiği bir mekan haline geldi” açıklamasını yaptı.

Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak da, “Açık alışveriş merkezi olarak değerlendirdiğimiz Bakırcılar Çarşısı, tarihi özelliği ile vatandaşların aileleri ile gelebileceği bir mekan haline getirildi” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız