SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Ceza, Sonra Men..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:54
Önce Ceza, Sonra Men..
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, kış ya da kar lastiği olarak bilinen, düşük sıcaklıkta ve karlı zeminlerde yol tutuşunu artıran özel bileşimli lastiklerin araçlarda 1 Aralık- 1 Nisan arasında kullanımının zorunlu olduğunu bildirdi, bu konuda uyarılarda bulundu.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Kış lastiği; üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 °C altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu arttırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği olabilir.

Vatandaşlarımızca Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1-Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur.

2-Kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkları çeken çekicilerin tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. 

3-Araç cinslerine göre lastiklerde aranacak işaretler;

ARAÇ CİNSİ: Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçların lastiklerinin yanaklarında, İŞARETİ: M+S, ADET: Tahrikli Dingilleri üzerindeki tüm tekerlerde kış lastiği olması zorunludur.

ARAÇ CİNSİ: Minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında, İŞARETİ: (M+S), (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake), Sadece kar tanesi (snowflake), ADET: Tüm tekerlerde kış lastiği olması zorunludur

4- Seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur.

5-Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında (M+S) işareti olsa dahi sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur. 

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması bakımından her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık denetimde araç cinslerine göre uygun kış lastiklerini takmaları gerekmektedir. Yapılan denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30/1-a maddesi gereğince İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmektedir ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 125. maddesine göre 1. ihlalde 7 gün kadar izin verilerek, 2. ihlalde ise araç trafikten men edilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız