SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Cumhurbaşkanı Bindi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nce şehir içi ulaşım için satın alınan 14 otobüs için tören düzenlendi. Belediye başkanı Ahmet Çakır, alınan otobüslerin teknolojik özellikleriyle her kesime hitabettiğini bildirdi. Bu arada, otobüsler Malatya'ya getirilmeden önce, geçtiğimiz günlerde Adana'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de fabrika gezisi sırasında bir otobüsün direksiyonuna geçtiği bildirildi.

Konuya ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Malatya Belediyesi, 14 yeni otobüs daha aldı. Malatya’nın dört bir yanında gerçekleştirilen alt ve üst yapı çalışmalarına paralel olarak araç-gereç altyapısını da modernize ederek, güçlendiren Malatya Belediyesi, alınan yeni otobüslerle birlikte Ahmet Çakır döneminde alınan otobüs sayısını 34’e çıkardı.

Yüzde yüz yerli malı olan ve Adana’da üretilen TEMSA marka 14 adet otobüsün teslim alınması nedeniyle 27 Aralık Pazartesi günü Belediye önünde bir tören düzenlendi.

Kalabalık bir topluluğun katıldığı törende ilk olarak konuşan MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Motaş’ın otobüs filosunu hem büyüttüğünü, hem de yenilediğini belirterek, otobüs filosunun yaş ortalamasını aşağı çekerek daha kaliteli, konforlu ve modern ulaşım hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Temsa Satış ve Pazarlama Direktörü İsmail Kemal Gürleyik; “2011 yılında Büyükşehir Belediyesi olma yolunda emin adımlar atan Malatya Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda Malatya’da görmüş olduğunuz bu araçları sayın Cumhurbaşkanımız Adana’daki fabrika ziyaretinde gördü ve Malatya Belediyesine tebriklerini iletti. Bu araçlar özellikle engelli, yaşlı, çocuklu ve hamile vatandaşların konforunu sağlayan donanımları ile ön plana çıkıyor” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise yaptığı konuşmada, Malatya Belediyesi’nin ulaşım konusunda engellilere verdiği destekle birinci sıraya yerleştiğini belirterek, “Takdire layık bir Belediye Başkanımız var” dedi.

Ulaşım araçlarının elleri/ayakları olduğunu belirten Koyun, “Bir yerden bir yere ulaşırken biz de her insan gibi ulaşımdan eşit bir şekilde faydalanıyoruz. Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır’a ne kadar teşekkür etsem az gelir. Huzurlarınızda Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Malatya daha iyisine layık diyorum. Bunu da başkanımız sağlayacak” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı ve MOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alican Bozkurt ise otobüs yaş ortalamasının 14 iken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır döneminde alınan yeni otobüslerle bu ortalamanın 9’a indiğini belirterek, “TSE standartlarında bu rakam 7’dir. Sayın başkanımızın vermiş olduğu desteklerle TSE standartlarına ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise hedeflerinin vatandaşları nezih ve modern bir ortamda taşımak olduğunu belirterek, bu kapsamda başlattıkları otobüs filosunun yenilenmesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Alınan bu 14 otobüsle birlikte görev süreleri içerisinde toplam 34 adet yeni otobüs aldıklarını kaydeden Başkan Çakır, “Aldığımız bu otobüsler, modern teknolojik özelliklerinin yanı sıra çevre dostu, klima, basamaksız olması gibi özellikleriyle her kesime hitap ediyor. Bu 34 otobüs fiyatına belki 50 tane normal otobüs alabilirdik ama biz engellilerimizin, yaşlılarımızın, hastalarımızın, kısacası herkesin rahat edebilecekleri bu otobüsleri tercih ettik” dedi.

Türkiye ortalamasının üzerinde bir yaş ortalamasına kavuştuklarını da kaydeden Başkan Çakır, bunu her geçen gün daha da artıracaklarını söyledi.

Daha önce günde 70 bin yolcu taşırken, şu anda 95 bin yolcu taşındığını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hedeflerinin günde 120 bin yolcu taşımak olduğunu belirterek, bu rakamın Büyükşehir olunmasıyla birlikte daha da yükseleceğini bildirdi.

Başkan Çakır, “Alınan bu araçlar Malatya’ya ve hemşerilerimize hayırlı olsun. Malatyamız ve hemşerilerimiz hizmetlerin daha iyisine layık” dedi.

Konuşmaların ardından, araçların temsili anahtarı TEMSA Satış ve Pazarlama Drektörü İsmail Kemal Gürleyik tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a verildi."

GÜL DE İNCELEDİ..
Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir süre önce Adana'ya yaptığı ziyaret sırasında Temsa Otobüs Fabrikası'nı gezmişti. Temsa Otobüs Fabrikası'nda üretim ünitelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül'e, üretim faaliyetleri hakkında firma yetkilileri tarafından bilgi verilmişti. Brifingde yetkililer, Cumhurbaşkanı Gül’e tamamen Türk mühendisliğiyle çalışan fabrikada, yüzde 40 kapasiteyle günde 5 otobüs üretildiğini ve bu yıl 500 milyon dolar ciro beklediklerini aktarmışlardı.

Fabrikanın Malatya Belediyesi'nin siparişi olan otobüslerini de inceleyen ve birinin direksiyonuna geçen Cumhurbaşkanı Gül, belediyelere otobüslerini yerli firmalardan temin etmeleri çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız