SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Doğu Girişi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından yaptırılması düşünülen Çevreyolu'nun Battalgazi kavşağı ile Mişmiş Park arası güzergahı ‘Çevre düzenleme projesi’ ihalesi gerçekleştirildi. Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen ihale için 15 firmanın dosya aldığı ve bunlardan 8’inin ihaleye katıldığı ve teklif verdiği, tekliflerin değerlendirilmesiyle ihalenin 15 güne kadar sonuçlandırılacağı bildirildi.

TEKLİFLER..
Malatya Belediyesi tarafından projelendirilen ve 270 takvim gününde bitirilmesi öngörülen Battalgazi Kavşağı ile Mişmişpark Fuar alanı arasındaki güzergahı kapsayan ve aralarında bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme ve yeşil alanlarının da bulunan projeye katılan 8 firma ve verdikleri fiyatlar şöyle;

1- Özlem İnşaat 2.891.508 YTL
2- Erhan İnşaat 2.898.000 YTL
3- Güngör İnşaat 3.069.000 YTL
4- Gazi Ergün 3.341.686 YTL
5- Vanlıoğlu İnş. 3.413.000 YTL
6- İkiz İnşaat 3.482.000 YTL
7- Dora Yapı 4.235.000 YTL
8- Mehmet Dursun 4.600.000 YTL

Malatya Belediyesi'nden edinilen bilgilere göre bundan sonraki süreç 4734 Sayılı yasaya göre İhaleyi katılan firmaların verdiği dosya ve bedellerin uygunluğu araştırmalarının yapılması ile devam edecek. İhale ise en geç 15 güne kadar sonuçlandırılacak.

"İSTASYON YÖNÜNE DE YAPILMALI.."
Görüştüğümüz teknik elemanlar ise Belediyenin bu projesinin sadece Battalgazi Kavşağı- Fuar Alanı güzergahını kapsamaması, aynı projenin Battalgazi Kavşağı- İstasyon virajı arasında da uygulanması gerektiğini belirterek “ Merkezin içinde kalan güzergahta da görüntü tam bir keşmekeş halindedir. Bu güzergahta da çevre düzenlemesi yapılmalıdır. Tabii ki önce bu güzergahta yer alan ruhsatsız yapılara yasaların öngördüğü yaptırımların ödünsüz olarak uygulanması gerekir.” dediler.

Bu güzergahta da "ruhsatsız" bir turistik tesisin projeye engel oluşturduğu öne sürüldü.

SANAYİ KAVŞAĞI ALTYAPI TESİSLERİNİN DEPLASESİ
Öte yandan; Alt geçit yapılması çalışmalarının başladığı sanayi kavşağında ki Belediye altyapılarının (Kanalizasyon-Drenaj) deplase işlerinin ihalesinin de yapıldığı ve bu ihaleye de 7 firmanın katıldığı öğrenildi.

Yetkililer, bu bölgede yapılan deplase işlemlerinin sadece belediyeye ait olan alt yapıları kapsadığını TEDAŞ-TELEKOM gibi diğer kuruluşlara ait alt yapı tesislerinin deplase işlemlerinin de ilgili kurumlar tarafından eş zamanlı olarak yapılacağı belirtildi.

MAKET FOTOLAR: Çevreyolu'nun Battalgazi Kavşağı ile Mişmiş Park arasındaki bölümünde uygulanacak çevre düzenleme projesinin temsili uygulama fotoğrafları..

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız