SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Eğitimcilere Anlatıldı

A- A+ PAYLAŞ

OPET Petrolcülük A.Ş ile Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "İçilebilir Su - Temiz Tuvalet" projesi hakkında eğitimcilere seminer verildi.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ve Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin'in yanı sıra eğitimciler katıldı.
Seminer öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gönüllü bir proje kurulu tarafından okul öncesi ve ilköğretim okulu öğrencilerine temiz tuvalet alışkanlığı, tuvalet ve lavaboların dışında temiz su içeceği ortamların oluşturulması ve mevcut tuvaletlerin iyileştirilmesi için OPET ile işbirliği yapılarak hazırlanan İçilebilir Su - Temiz Tuvalet projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında OPET ekiplerince oluşturulan bir program çerçevesinde ilköğretim ve okul öncesi kurumlarında 3 bin 730 öğretmen, yönetici ve hizmetliye Malatya Belediye Konferans salonunda eğitim verilecektir. Öte yandan il merkezinde öğrenci sayısı fazla olan Atatürk ve Rahmi Akıncı İlköğretim Okulları ile 13 ilçede ilçe merkezindeki öğrenci sayısı fazla olan okulların proje kapsamına alındığı ve bu çerçevede okullardaki tuvaletlerin iyileştirilmeleri ve ayrıca temiz su içme alanları oluşturulacağı belirtilmiştir" dedi.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ise, OPET ve Malatya Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne hazırladıkları proje nedeniyle teşekkür ederek, "Temiz su bir insanlık hakkıdır. Temiz suyun okullarda sağlıklı kullanılması için başlatılan bu proje için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnsanlara ellerini suya dokundurmadan içebilmeleri konusunda verilen bu eğitimler, sağlık için önemli bir rol oynuyor. Her şey elimizde. Bu nedenle dikkatli olmalıyız. Türkiye 3. sınıf bir ülke değil, bu nedenle sağlık konusunda iyi bir yere geldi. Allah'a hamdolsun ülkemizde tifo ve sıtma hastalıkları görülmez hale geldi. O nedenle bu tür projelerin yapılmasını destekliyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, "İçilebilir Su- Temiz Tuvalet" konulu seminer verdi. Öztürk, Malatya'nın medeniyetler şehri olduğunu ve bu yılki çalışmalarına Malatya'dan başlamayı uygun gördüklerini kaydederek, "Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzün çalışmalarını takdirle karşılayarak, buraya geldik. Güzel yaşamımızda bazen gördüğümüz şeylerin ne kadar önemli olduğunu göremiyoruz. Bu nedenle de hastanelerde sağlığımızı tekrar kazanmak için uğraşıyoruz. Siz öğretmenlerimizin ellerlinde yumuşacık şekillendirebileceğiniz hamurlar var. Biz de ülkemize nasıl hizmet edebilir diye bu projeyi gerçekleştirdik. Bu nedenle de siz eğitimcilerimizle bir araya geldik" diye konuştu.

Türkiye'de tuvalet hijyenini yaygınlaştırmayı istediklerini söyleyen Öztürk, "Ülkemizdeki hanelerin yüzde 31'i hijyenik değil. Bunun yanında yüzde 95'lik bir kısım tuvalet kullanmasını bilmiyor. Bu sayı içerisinde de bayanlar çoğunlukta yer alıyor. Biz, hijyenik tuvalet kullanımını yaygınlaştırmak için bu projeyi geliştirdik" ifadesine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız