SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Evi, Sonra Otoyu!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da çeşitli tarihlerde 5 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Başka bir olayda ise Diyarbakır'dan Malatya'ya hırsızlık için geldikleri bildirilen 2 zanlı, polis tarafından yakalandı. Bu arada, bir eve giren hırsızlar, para ve değerli evrakların yanı sıra ev sahibinin otomobilinin anahtarını alıp, otomobili de çaldılar.

4 ZANLI YAKALANDI..
Malatya'da son 1 ay içerisinde Büyük Mustafapaşa, Ataköy, Hacıabdi ve Aslanbey mahallelerinde bakkal ve marketlerde gece hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen Murat P. ve Hasan Basri K. adlı şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar hakkında, "Geceleyin birden fazla işyerinden hırsızlık" iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ayrıca, sabaha karşı 04.20 sıralarında Niyazi Mahallesi Niyazi Sokaktaki 3 katlı bir binada bulunan daireye balkon kapısı ve camlarını zorlayan 2 kişinin olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polis ekibi, 26 yaşındaki E.A.’ya ait eve girmeye çalışan 20 yaşındaki M.E. ve 18 yaşındaki O.E. adlı kardeşleri, 1 el feneri, 1 tornavida, 1 çift eldivenle yakaladı. Bu şahısların yanında olan ve açık kimliği belirlenemeyen A..adlı şahsın da kaçtığı belirtildi. Polis, bu kişilerin kısa bir süre önce de B.Mustafapaşa Mahallesi Akıncı Sokakta 60 yaşındaki A.K.’ye ait eve de hırsızlık amacıyla girdiklerini saptadı. Kardeş oldukları, hırsızlık için Diyarbakır’dan Malatya’ya trenle geldikleri belirtilen M.E. ve O.E.’nin tutuklandıkları bildirildi.

ÖNCE EVİ, SONRA OTOYU!..
Öte yandan, Paşaköşkü Mahallesi 7. Sokakta 57 yaşındaki M.Ş. adlı vatandaşa ait eve, 03.00 sıralarında balkon kapısından giren hırsızlarca 530 YTL para, banka kartı, 16.300 YTL tutarında senet, 2 cep telefonunun yanı sıra oto ruhsatı, anahtarı ve ev sahibine ait ehliyeti çalan hırsız ya da hırsızların, daha sonra ev sahibinin kapı önünde park halinde bulunan 44 KD 853 plakalı otomobilini de çaldıkları bildirildi. Polis hırsızları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

DİĞER OLAYLAR..
Ferhadiye Mahallesi’nde 25 yaşındaki A.G.’ye ait lokantanın arka tarafındaki penceresinden giren hırsız ya da hırsızların 200 YTL para, 2 cep bilgisayarı, 5 banka kartı ve 6 çek yaprağını çaldıkları belirtilirken, işyeri sahibinin, 10 gün önce kendi isteğiyle işyerinden ayrılan eski çalışanından şüphelendiğini polise bildirdiği, polisin E.K. adlı bu zanlıyı bulmaya çalıştığı öğrenildi.

Battalgazi Mahallesi Trafo Sokakta oturan 51 yaşındaki M.Ş., polise başvurarak, evinin bahçesindeki kümeste bulunan toplam 400 YTL değerindeki kuşlarının çalındığını bildirdi.

Niyazi Mısri Caddesi’nde kurulan pazarda 2. el cep telefonu tezgahı açan 27 yaşındaki E.U.’ya ait tezgahtan 1 adet cep telefonu çalındı.

Doğanşehir’in Günedoğru Köyü’nde A.A.’ya ait kahvehaneye gece pencereleri zorlayarak giren hırsız ya da hırsızların 60 YTL bozuk para çaldıkları belirtildi.

Pütürge’nin Kavaklıdere Köyü Çat mezrasında F.Ş.’ye ait yayla evinde penceresini kırarak giren hırsızların 3 halı, 2 yolluk, 3 perde, 6 tencere, 3 yorgan, 2 battaniye ile 4 lambayı çaldıkları bildirildi.

Niyazi Mısri Caddesi’nde kurulan pazarda 2. el cep telefonu tezgahı açan 27 yaşındaki E.U.’ya ait tezgahtan 1 adet cep telefonu çalındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız