SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Futbolcu, Sonra Hoca Oldu

0
Güncellendi - 2016-09-27 02:27:50
Önce Futbolcu, Sonra Hoca Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, futbolculuktan teknik direktörlüğe giden yolda yaşadıklarını anlattı.

Önce birçok Alman kulübünde daha sonra Türkiye’de forma giyen tecrübeli teknik adam, küçük yaşlarda büyük bir tutkuyla sarıldığı futbol yaşantısını TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’da sürdürüyor.

İstanbul’da doğan Buz, ailesiyle birlikte Almanya’nın yolunu tuttu. Dortmund’ta üniversite okuyan Buz, Almanya’da birçok kulüpte forma giydi ancak yolu elbette ki vatanına Türkiye’ye düştü.

Küçük yaşlarda Almanya’ya giden ve futbolla tanışan Buz, “İstanbul'da doğup 4 yaşında ailemle Almanya'ya gittim. Eğitimime orada devam edip daha sonra Dortmund Üniversitesi'nde Teknik İnşaat bölümünden inşaat teknikeri olarak mezun oldum. Almanya'da pek çok kulüpte futbol oynadım. 1988'de Sarıyer'e transferim gerçekleşti ve Vanspor ile Sakaryaspor'da da forma giydim. 1995'te Almanya'dan teklif gelince geri döndüm. Barışspor Hackenberg bana futbolcu-hoca teklifi sundu ve antrenörlüğe ilk orada başladım. 1999'da Köln Spor Akademisi'nden UEFA B lisansı aldım. 2005'te de A lisansı.. Okulu en yüksek not derecesi ve birincilikle bitirdim. DFB (Almanya Futbol Federasyonu) bana teklif yaptı. Alt yapılarda U-11'den başlayıp U-19'a kadar tüm yaş gruplarında antrenörlüğü üstlendim. 1999-2008 arası mesaimi bu işe harcadım. 2009'da TFF Avrupa temsilciliği görevindeki Erdal Keser'in teklifi ile milli takım scoutluğu görevinde bulundum. O dönem Bursaspor’un Scout Direktörü olan Tarkan Batgün hocamın katkısıyla, Bursaspor'da Daum'un yardımcılığına getirildim. Daha sonra Tarkan Hocam'ın beni 2 sene boyunca Almanya'da izlediğini öğrendim. Buda beni ayrıca mutlu etti. Daum Hoca ile Bursaspor’da başladım, hoca gittikten sonra Bursaspor'la 2013-2014 sezonunu tamamladım. Daha sonra Gençlerbirliği’ne gittim. Daha sonra Yeni Malatyaspor’da başladım ve hala kulübümde devam ediyorum” diye konuştu.

“MALATYA İKİNCİ YUVAM OLDU”

Buz, Malatya’nın kendilerini kendilerinin Malatya’yı çok sevdiğini ifade ederek, “Malatya benim ikinci yuvam oldu” dedi.

Yeni Malatyaspor’u yaşanan sıkıntılara karşın ligde tutan hatta Play-Off potasına yaklaştıran Buz, sezon sonunda takımdan ayrılma kararı aldı.

Yeni sezonda yeniden takıma dönen Buz, o süreçle ilgili, “Geçen sezon Yeni Malatyasor’a geldim. Takım olarak hem zor hem de puan olarak hiç iyi konumda değildi” ifadesini kullandı.

Buz, kulübün TFF 1. Lig'de kalma hedefi koyduğunu anımsattı. Bu hedefi de takımlarının yakaladığını belirten Buz, Yeni Malatyaspor 'un Play-Off'u ise kıl payı kaçırdığını belirtti.

Tecrübeli teknik adam, “Sezon sonunda ise ayrılmak istediğimi ilettim ve karşılıklı görüşerek ayrıldım. Tekrar dönmeme gelince Malatya’da çok güzel dostluklarım ve çok iyi anlaştığım birlikte takımın kalması için mücadele ettiğim taraftarlar Malatyasporlular vardı. Başkan ve yönetimden tekrar dönmem istenince Malatya benim ikinci yuvam diye kabul ettim. Döndüğüm içinde mutluyum burada bir Malatyalı gibiyim ve de mutluyum” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK VE BU HEDEFİ YAKALAMAK İSTİYORUZ”

Takımın geçen sezondan daha farklı bir hedefinin olduğunu dile getiren Buz, bu sezon hedeflerini yakalamak istediklerini belirtti.

Buz, “Öncelikle Başkan ve yönetim kurulu ile yaptığımız görüşmede bu sezon Yeni Malatyaspor olarak çıtayı yükseltmek isteklerini ifade ettiler. Bu hepimizin ortak isteği, geçen sezondan buyana takımın çıtasını yükseltmesi gerektiğini söyledik.  Geçen sene iyi bir sezon geçirdik. Bu sene hedefimiz Play-Off oynamak. Play-Off oynayıp üst sıraları zorlamak istiyoruz. Başkanımızın da açıkladığı gibi kendimize iki senelik bir hedef koyduk. Tabii bu hedefi bu sene de yakalamak istiyoruz. Bu belirlediğimiz hedefler doğrultusunda Yeni Malatyaspor’u 'u inşallah 2 sene içerisinde Süper Lig'e çıkartmak istiyoruz. Hem şehir olarak hem yönetim hem Futbolcular ve teknik ekip olarak bunu başaracak potansiyelimiz var” diye konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı, takımı hedefine taşıyacak bir kadrolarının olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Takımda geçen sezondan 6 futbolcu kaldı, sonradan katılan Sertaç ve Erkan Sekman ile bu sayı 8 oldu. Kadromuzu belirlerken takıma katkı sağlayıp hedefimize ulaştıracak futbolcu kardeşlerimizi takımımıza kazandırdık. Oynadığımız maçlarda ne kadar isabetli transfer yaptığımızı gördük. Bununda mutluluğunu yaşayacağımızın sinyallerini aldık.”

“TAKIMI HEDEFİNE TAŞIYACAK ALTERNATİFLİ BİR KADRO OLUŞTURDUK”

Takımın omurgasını koruduklarını kaydeden Buz, “Takımın omurgasının üzerine koyduk. Transferlerimiz çok iyi oldu. Hep birlikte iyi transferler yaptık. Biz takım olmak istiyoruz. Tabi takım olmak kolay değil, çalışıyoruz” diye konuştu.

Buz, alternatifli bir kadro ya sahip olduklarını belirterek, “İyi ki böyle bir durum var. Sağıma soluma baktığımda oyuna aldığım futbolcular skora zenginlik getirebilir. İyi bir kadromuz var. Bütün arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. Futbolcuların iyi olması elbette benim işimi zorlaştırıyor amma takımın işini kolaylaştırıyor. Bu bende sıkıntı yerine mutluluk yaratıyor. Bunun yanında sadece iki maç oynadık, abartmaya gerek yok. Yalnız bu durum güzel ve bize yakışıyor daha iyi olma noktasında mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • raşo (7 yıl önce)
    hocam durmak yok yola devam.Taşlı yolun yolculugu zor olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Hevi (7 yıl önce)
    Sana inanıyoruz irfan hocam
    0
    0
    Yanıtla