SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Gaz, Sonra İhale!..

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen törenle, "basınç düşürme istasyonu"nda ilk doğalgaz alevinin yandığı Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi tesislerinin doğalgaz kullanabilmesi için iç şebeke ihalesinin 15 Mart' 2006 tarihinde yapılacağı bildirildi.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Şahin Saruhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'den Cumartesi günü uydu aracılığı ile yaptığı törenden sonra doğalgaz ulaştırılan Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilerin doğalgaz kullanımına, Temmuz- Ağustos 2006 tarihinden sonra başlayacağını belirtti.

Saruhan, "Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislere doğalgaz ulaştırılması için iç şebeke ihalesini 15 Mart 2006 tarihinde yaparak teklifleri alacağız. Uygun görülen firma ile Mart ayı sonunda sözleşmeyi imzalayarak Nisan 2006'da inşaat çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Saruhan, Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 15 kilometrelik iç şebeke ağı bulunduğunu belirterek, "Çalışmaların Temmuz- Ağustos 2006'da biteceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Saruhan, ayrıca yaptığı yazılı açıklamada da, şunları ifade etti:

"Malatya ilimizin ekonomisinde büyük payı olan 1.Organize Sanayi Bölgesi, yönetim kurulunu oluşturan Sayın valimiz Halil İbrahim DAŞÖZ olmak üzere , Belediye Başkanımız H.Cemal AKIN Ticaret ve Sanayi odası Başkanı M. Mücahit FINDIKLI ve 1. OSB Dernek Başkanı Ali Abbas DAŞAN 'ın büyük gayretleri neticesinde BOTAŞ ' la yapılan sözleşme gereği şubat 2006 itibariyle doğal gaza kavuşmuş oldu.

Bu aşamada 4562 sayılı OSB kanunu ve Enerji Piyasası Denetleme kurulunun yasa gereği bölge içi dağıtım inşaatı işi bölge müdürlüğünce yapılacağından , Müşavir firma nezaretinde ihale çalışmaları sürdürülmektedir. 13-17 02.2006 tarihleri arasında ulusal basın ,yerel basın ve Resmi Gazete' de ihale şartnamesi ilan edilerek iç dağıtım şebeke işini Enerji Piyasası Denetleme kurulundan sertifikalı firmalara ihale edilecek yapım süresi 3 ay tutularak tahminen temmuz 2006 ayı içerisinde bitirilecektir.

Bu süre içerisinde Sanayi tesislerimiz dönüşüm çalışmalarına başlayacak , hazır olan ilgili kuruluşlarca onaylanan tesislere gaz verilecektir. Bölgemizin Doğal gaza kavuşması nedeniyle rekabet ortamında daha kaliteli üretim yapacak Doğaya duyarlı sanayi bölgeleri arasında yer alacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız